Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Nieuwe fitnesshype: twerkout

De wattes? De twerkout! Ken je die nog niet? Dan heb je Miley Cyrus vast niet aan het werk gezien tijdens de VMA’s vorige week. Haar optreden zorgde voor een hoop kritiek en afkeurende reacties, maar de grap is dat het zogenaamde twerken heel goed voor de conditie blijkt te zijn! De twerking movies van Miley hebben ervoor gezorgd dat een bekend internationaal bedrijf dat workouts ontwikkelt een fitnessprogramma heeft bedacht dat ze Twerkout hebben genoemd.

Twerking is zoiets als in een squat positie flink met je kont shaken en in het Twerkout programma zijn allerlei twerkachtige bewegingen opgenomen zoals de shakewobble en juggle.

Volgens het bedrijf worden er tijdens een workout van 55 minuten zo’n 530 calorieën verbrand en zouden met name de buik-, been- en bilspieren en de heupen er sterker door worden, wat op latere leeftijd osteoporose kan voorkomen. Helemaal nieuw is het twerken niet, er zijn op You Tube honderden video’s te vinden, maar Miley heeft het met haar geshake wereldwijd een (fitness)hype gemaakt.

Q: Wat vond jij van het optreden van Miley tijdens de VMA’s en de hele twerkhype?

13 reacties op “Nieuwe fitnesshype: twerkout”

Ik blijf het raar vinden en zou ook geen idee hebben hoe ik dat 50 minuten lang leuk zou moeten blijven vinden… Als het voor je spieren is, oké, maar als je dat in zo’n pakje doet en met die uitstraling nou dan hoeft het voor mij niet hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.