Chocobanaaneimuffin

Zin in een klein gezond, zoet hapje? Probeer dan deze zoete chocobanaaneimuffins eens!

20150426_210739

Dat je met eieren heerlijke muffins kunt maken vertelden we je al eerder in een recept voor hartige eimuffins. Heb je echter zin in iets zoets, een klein gebakje of een zoet tussendoortje voor onderweg? Dan zijn deze zoete chocoladebananeneimuffins wellicht een beter idee!

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 theelepel rauwe cacao

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak in een kommetje de banaan zo fijn mogelijk.
  • Breek de 2 eieren in het kommetje met de banaan en kluts het tot een smeuïg geheel.
  • Voeg de cacaopoeder toe en meng goed.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en plaats in de oven voor circa 20 minuten.
  • Laat afkoelen en bewaar in de koelkast!

Natuurlijk verzin jij zelf veel meer varianten op deze zoete bananeneimuffin: je kunt de cacao achterwege laten en een snufje kaneel toevoegen, je kunt ander fruit als extraatje toevoegen, pindakaas toevoegen, rozijntjes of cacaonibs door het mengsel doen..

Wat is jouw favoriete recept voor een zoete banaaneimuffin?

 

Comments

  1. Wat een leuk en makkelijk recept!
    Leuk om te maken als men gaat picknicken.

  2. Dit ga ik eens onthouden! Lijkt me lekker!



Speak Your Mind

*