Choco Snowballs

Het is een feest in winterwonderland met deze gemakkelijk te bereiden en chique truffels, je hebt maar een handvol ingrediënten nodig. Dus wanneer je onverwachts bezoek krijgt kun jij nog steeds de show stelen met deze overheerlijke witte chocolade kokostruffels!

20131216_155508In de supermarkt vindt je alleen maar de standaard chocoladetruffels maar Femme Magazine wilde eens een keer iets anders. Om in de winterse sferen te blijven is dit hapje gemaakt van witte chocolade omhuld in een jasje van kokos.  Kokos kan je op heel veel manieren gebruiken in de keuken, je kunt een gerecht een heerlijk oosters tintje geven doormiddel van kokos te gebruiken denk bijvoorbeeld aan een Thaise curry. Maar vandaag gaan we voor een zoete variant.

Ingrediënten voor 20 truffels
–          300 gram witte chocolade
–          80 ml slagroom
–          50 gram gemalen kokos

Benodigdheden
Kom, pan, siliconenspatel, theelepel, bord

Bereidingswijze
Zet een pan met water op het vuur en laat deze tot de kook komen. Zet de vuurvaste kom op het pannetje maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Breek de stukjes chocolade en doe deze in de kom.

Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken.

Laat de chocolade smelten, haal de kom van de pan af en neem het pannetje slagroom van het vuur. Meng de slagroom samen met het chocolademengsel en roer dit goed door. Laat het chocolademengsel een uur afkoelen in de koelkast.

Neem een bord en doe hier de geraspte kokos op. Het chocolademengsel is nu harder geworden, pak met een theelepel een lepeltje van het mengsel en neem deze in de hand. Rol er nu een balletje van, doordat je handen warm zijn zal de chocolade een beetje gaan smelten en  hierdoor kan je een mooi balletje maken. Leg het balletje nu op het bord met het geraspte kokos en rol deze erdoorheen zodat het hele balletje bekleed is met kokos. Herhaal dit totdat je chocolademengsel op is. Leg ze in een leuke schaal en laat ze nog even opstijven in de koelkast voor serveren.

Deze truffels moet je deze wel in de koelkast bewaren anders smelt de chocolade.

Q: Wat denk je van dit recept: ga je het een keertje proberen?

Comments

  1. Het ziet er heerlijk uit.
    Dit zal ik zeker een keer maken.

    Fijne 2 kerstdag!

  2. Lijkt me super lekker!

  3. Oooh mjam!



Speak Your Mind

*