Categorieën
Beauty

Je eerste make-up!

Voor alles is een eerste keer en zo komt daar in het leven van (bijna) ieder meisje het moment waarop je voor het eerst make-up gaat dragen. Misschien zat je liefde voor make-up er al vroeg in en speelde je op je zesde al stiekem met je moeders lipstick of mascara, maar wanneer ging je nu echt met make-up op naar buiten of naar school?

Voor het antwoord op de vraag wanneer ik begon met het dragen van make-up heb ik wel even een beetje in mijn geheugen moeten graven. Wat me is bijgebleven is dat ik voor het eerst oogschaduw op deed voor het eindfeest van de brugklas (ik was toen net 13 denk ik), want ja ik moest er natuurlijk wel stunning uitzien. Wat ik me nog meer kan herinneren is dat deze oogschaduw een donkerblauw kleurtje had en afkomstig was uit een soort torentje met kinder make-up van de Intertoys of iets dergelijks met allemaal verdiepingen met daarin partjes met verschillende blauwtinten oogschaduw en roze en rode lipgloss kleurtjes. Ik denk dat ik al wel vaker wat had zitten experimenteren maar zo’n feest was natuurlijk dé gelegenheid om ermee voor de dag te komen, al vond ik het wel spannend en deed ik het eigenlijk een beetje stiekem. Toen ik met dat kleine beetje oogschaduw naar beneden kwam volgden er gelijk reacties als: ‘Ohhhh lieverd, je draagt voor het eerst make-up! Wat word je toch al groot!’ en dat was nou eigenlijk juist wat ik niet wilde horen…
Afgezien daarvan vond ik het ook gewoon best een beetje spannend en eng; zou het erg opvallen, zouden de jongens het mooi vinden, is het niet té…?

Helaas boekte de blauwe oogschaduw op het gebied van de jongens niet heel veel succes en gooide ik het over een andere boeg. Ik ging helemaal voor de razend populaire metallic crème-oogschaduw torentjes van Miss Helen van de Hema, die waren het helemaal toen. Paars, wit, roze, alle kleurtjes zaten erin en dat voor misschien twee gulden. Bovendien kon je deze zo leuk op elkaar stapelen als je er meerdere had en kreeg je zo’n hele lange toren met allemaal oogschaduwtjes. Cool, toch?! Huppatee, vinger door het potje en lekker zo’n vette witte glimmende streep oogschaduw over je hele ooglid smeren en klaar was je. De oogschaduws gingen zo’n beetje bij het aanbrengen al in de lijntjes van je ogen en een meter boven je oogleden zitten, maar ach dat deerde niet. Het beetje mascara dat ik gebruikte deed ik meestal ook met een simpele zwarte van de Hema, wat voor toen prima werkte.

Ook wat betreft mijn lippen zweerde ik bij Hema. Je kent vast die lipglossjes met die niet heel aangename geur, die had je toen ook al en vooral die oranje/gele was favoriet. Tja, en als je eenmaal de Hema oogschaduwtorentjes had konden de lipglosstorentjes natuurlijk niet achterblijven. Donkerbruin, allerlei tinten rood, oranje, alles zat erin en het matchte zo lekker bij mijn knalpaarse metallic oogschaduw!

Als ik foto’s van die tijd terugkijk is duidelijk te zien dat ik nog nooit van een pincet had gehoord, want mijn wenkbrauwen waren alles behalve in shape. Dikke, grote springerige borstels met aan alle kanten verdwaalde haartjes, echt te erg. Grappig ook dat je nu ziet dat je met een goede vorm wenkbrauwen meteen een heel andere uitstraling hebt.

Vanaf het moment dat de puberteit zijn intrede deed sloegen mijn hormonen op hol en werd mijn huid daar als eerste de dupe van. Eerst konden die rode bulten op mijn gezicht me nog niet zo heel erg boeien, maar na verloop van tijd begon ik me er toch zodanig aan te storen dat het hoog tijd werd voor een coverstick. Dat werd de blauw-witte van Miss Sporty, die ik dan lekker dik en vooral niet zuinig aanbracht. Boeiend dat ik met oranje vlekken op mijn gezicht rondliep, die rode rotpuisten zag in ieder geval niemand.

Hoe oud was jij toen je begon met het dragen van make-up en weet je nog wat je toen gebruikte?

8 reacties op “Je eerste make-up!”

ik denk een jaar of 12 en dat was lipgloss.
vergeet ik nooit meer ik kreeg zelf een lipgloss verslaving, elke keer dat ik naar stad ging kocht ik 1 tegenwoordig niet meer.
nu heb ik nagellak verslaving

Haha, dat was begin/midden 2e kas, daarvoor was ik juist heel jongensachtig. Een heeeeel klein beetje mascara (lees: alleen de puntjes een kleinbeetje), ik hoopte dat niemand het zou zien, het was toch wel eng. En toen ik een keer een lekker veel mascara op deed (lees, een gewoon laagje) kwamen er reacties als: Heb je mascara op? super leuk!’ Ik vond het ergens wel leuk die reacties, maar ook heel eng, het viel dus op ;). Maar al snel gebruikte ik het dagelijks en deed ik het gewoon op, en daarna kwam de foundation, poeder, eyeliner ect… ect…

Wat een leuk verhaal! Die Miss Helen torentjes van de Hema kan ik me nog heel goed herinneren. Ik had verschillende oogschaduwtorentjes én van die dikke jumbo pencils van de Hema toen ik net met make-up begon 🙂

Ben begonnen in de brugklas met een oogpotloodje. Langzaamaan kwam daar mascara bij en een coverstick kwam al heeeel snel, vanwege de hormonen waar ik duidelijk last van had.
Toen ik 15 was, ging ik “all-the-way”, foundation powder, coverstick, kohl, mascara, eyeliner en lipgloss..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.