Beauty question van de week #2

Dagelijks spoken er allerlei beautygerelateerde vragen door mijn hoofd als: wat is nou een normale en redelijke prijs voor een oogschaduw, hoeveel zou iemand anders maximaal voor deze lipstick over hebben, gaan andere meiden zonder make-up de deur uit? en lijkt het me leuk jullie wekelijks een vraag voor te leggen om erachter te komen hoe jullie over sommige stellingen denken en om hier een beetje over te discussiëren!

De vraag van deze week luidt:

‘Zou jij minder of heel andere make-up gaan dragen als een man je dit vraagt?’

Ik zal deze vraag nog een beetje toelichten, ik bedoel hiermee een man of jongen die je net kent of je vriend of man waarmee je al jaren samen bent die je (ineens) vriendelijk doch zeer dringend verzoekt echt eens wat minder te make-up te gaan dragen of die felle, opvallende kleuren achterwege te laten. Als mijzelf dit zou overkomen zou ik echt zoiets hebben van: hell no. Dit is een beetje in het verlengde van de vraag van vorige week: ik draag make-up vooral voor mezelf en bovendien heb ik ook veel plezier in het aanbrengen en uitproberen ervan. Natuurlijk vind ik de mening van mijn vriend wel belangrijk en als hij bijvoorbeeld zegt dat hij naturel tinten mooi(er) vindt staan dan hele donkere kleuren en dat hij plakkaten foundation niet heel sexy vind, houd ik dat wel in mijn achterhoofd. Toch vind ik dat anders dat wanneer een man zegt dat hij wil of eist dat ik minder make-up MOET dragen en met allerlei consequenties gaat dreigen.

Hoe sta jij hier tegenover?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

Comments

 1. Ik zou absoluut nee zeggen. Het is mijn gezicht, mijn make-up en als die persoon dat niet kan accepteren is dat niet mijn probleem. Ik draag make-up voor mezelf, niet voor iemand anders.

 2. Als ik elke dag smokey eyes zou doen, dan snap ik zijn vraag wel.. Maar als ik alleen mascara en foundation droeg, zou ik het zelf bepalen..

 3. ja idd als ik elke dag smokey eyes icm felle lippen zou dragen zou ik zeggen okee, ik snap m wel…
  ik zou gewoon zeggen dat ik me er goed bij voel en ik zou het wel wat minderen als hij het op een normale manier zegt. maar ik draag sowieso alstijd subtiele makeup

 4. Met mijn make-up ben ik hetzelfde als met mijn kleding, ik draag wat ik zelf mooi vind! Ik zou de mening van m’n natuurlijk wel in m’n achterhoofd houden als hij er wat van zou zeggen, maar zal m’n stijl nooit compleet omgooien.

 5. Hmm, de feminist in mij zegt “echt niet!” Maar mijn vriend heeft wel eens gezegd dat hij valse wimpers echt niks vindt, dus draag ik ze niet waar hij bij is. Maargoed, hij heeft ook een hekel aan rode lipstick en dat draag ik dan weer wel. Dus het ligt er denk ik vooral aan hoe leuk ik het zelf vind.

 6. Ik denk dat ik er wel rekening mee zou houden behalve als het op een dominante manier gaat maar dan hoeft die man uberhaupt al niet meer in mijn buurt te komen….

 7. Ik draag niet super veel make-up dus die vraag zal ik denk ik niet zo snel krijgen ^^

 8. Mijn vriend houdt ook niet van veel make-up. Hij waardeert het wel als ik me ‘mooi’ maak voor hem, maar hij vindt het niet nodig en vindt me eigenlijk mooier zonder make-up (zegt hij altijd, haha). Ik houd er dan ook wel rekening mee als ik naar hem toe ga, ik doe dan geen hele donkere ooglook ofzo op.

 9. Ik zou gewoon doen wat ik zelf wil, maar, omdat ik wil dat mensen me mooi/leuk, aangezien ik nog nooit een vriend heb gehad, zou ik die toch wel naar die jongen luisteren denk ik

 10. Nee, ik wil doen wat ik zelf wil, zou me er wel onzeker door voelen.

 11. Het is inderdaad de manier waarop. Van mijn vriend moet ik het zelf weten maar ik weet wel wat hij wel en niet mooi vindt en waarom 🙂 Dus als ik hem extra wil verassen oid maak ik iig bepaalde looks niet.

 12. nee ik zou dat ook niet doen…!

 13. Ik zou dat nooit doen, want ik bepaal; dat gelukkig zelf!

 14. Ik zou dat niet doen, hij mag wel zeggen wat hij mooi vind, maar als ik het niks vind draag ik het lekker niet! Hij moet me nemen zoals ik ben! ❗

 15. Denk niet dat ik dat zou doen. Ik ben sowieso nogal eigengereid en heb sch*t aan wat anderen vinden. Als ik een man of vriend zou hebben en hij zou commentaar hebben zou hij toch pech hebben. Mensen moeten je nemen zoals je bent. Ik heb er sowieso een enorme hekel aan als mensen, en dat zijn vaak ook stelltjes bij elkaar, elkaar proberen te veranderen. Zo van “Hij heeft een leuk koppie, maar die of die eigenschap train ik er wel even uit”. Tsja…

 16. Ik zou niet ineens geen make-up meer gebruiken als mijn vriend ’t niet mooi vind. Make-up hoort bij mij zoals gamen of auto’s bij hem horen. Het is ook mijn hobby. Gelukkig houdt mijn vriend er wel van als ik make-up draag en zegt hij regelmatig ‘oh, doe je vandaag weer eens mooie rode lipstick op?’ of ‘oh, wat draag je mooie (felle) oogschaduw vandaag’. Hij waardeert ’t zeker dat ik make-up draag en laat me ook lekker m’n ding doen. Gelukkig ook maar want het dragen en spelen met make-up hoort wel echt bij mij ^^

 17. Mijn vriend heeft nog nooit gezegd dat ik me lelijk shmink, maar hij zegt dat hij mij zoiezo mooi vindt, ik heb geen make up nodig volgens hem, is wel lief eigenlijk. 😛 maar ik wil het zelf wel af en toe aandoen, ik ga niet altijd met shmink naar buiten , als ik er zin in heb dan wel natuurlijk 😉Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.