Categorieën
News

Hengelen naar geld

Wie had er ooit verwacht dat er met een simpel telefoonspelletje veel geld te verdienen valt? Zo veel geld dat de twee jonge, Utrechtse uitvinders samen in één week verdienen, waar anderen een half jaar hard voor moeten werken. En dat allemaal door de enorme verkoop van een simpel hengelspelletje.

hengelen1

Neem de titel van dit artikel maar letterlijk. Twee twintigers uit Utrecht, afgestudeerd aan de gameopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten brachten twee jaar geleden een spel uit dat ze Vlambeers noemden. In het spel moet je als visser in een bootje je haakje zo diep mogelijk in het water laten zakken, zodat je aas zo dicht mogelijk bij de bodem komt, zonder dat de zwemmende vissen je aas opsmikkelen. Mochten ze toch in je aas happen, dan wordt de vislijn opgerold. Met deze snelle actie moet je alsnog zoveel mogelijk vissen aan je lijn zien te krijgen. Wanneer alle gevangen vissen boven water zijn pak je je gun om zoveel mogelijk vissen uit de lucht te schieten.

Omdat concurrenten het spel namaakten en er daarmee met de eer (en ook de winst) vandoor gingen, hebben de jonge mannen een opvolger gemaakt: Ridiculous Fishing. Dit spel bleek een gat in de markt te zijn. Het verkoopt zo goed dat ze per week minimaal €12.000 binnen hengelen en soms wel het vierdubbele. Toch was rijkdom niet het doel wat ze voor ogen hadden. Zij willen vooral dingen maken die ze leuk vinden.

Een half jaarsalaris per week is niet hun enige vangst. Ze sleepten ook een hoop erkenning in de wacht. Eén van de twee bedenkers reist de hele wereld over van congres naar congres om presentaties geven. Het gameblad Edge zette hun bedrijf in de top 50 meest invloedrijke gamebedrijven van dit jaar. Dat is nogal een roller coaster voor “starters”.

Wow, wat kun je allemaal wel niet kopen van zo’n weekloon? Wat doe jij liever: werk wat je leuk vindt, of veel geld verdienen?

Bron: AD.nl
Beeld: Weheartit

3 reacties op “Hengelen naar geld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.