Categorieën
News

De populairste namen van 2013

Als het eenmaal zover is en je glunderend van blijdschap met een trappelende baby in je buik zit begint de haast onmogelijke taak van het verzinnen van een naam. Ja, je moet er toch je hele leven mee doen en natuurlijk wil je dan ook wel een beetje hip voor de dag komen. De Ruijter, hofleverancier van de blauwe en roze muisjes, heeft bekendgemaakt welke meisjes- en jongensnamen dit jaar het meest op geboortekaartjes tevoorschijn kwamen.

Natuurlijk kun je lekker creabea aan de slag gaan en voor de dag komen met de meest bijzondere (soms absurde) en bijna niet te schrijven of uit te spreken naamcreaties maar wij Nederlanders houden het vooral bij korte, bondige en stoere namen die niet al te ingewikkeld zijn. Bij de meisjes zijn Sophie en Julia nog steeds het meest populair en jongens worden het meest Sem of Bram genoemd.

Q: Wat is jouw favoriete jongens- en meisjesnaam?

5 reacties op “De populairste namen van 2013”

Juist omdat ze zo populair zijn zou ik mijn kind niet een van deze namen geven, ik hou meer van originele namen die je niet heel vaak hoort. Maar als ik uit deze lijstjes moest kiezen vind ik voor een meisje Julia het leukst en voor een jongen Levi. Ik zou ze dan wel allebei op de engelse manier uitspreken.

Mijn zoon heet Casper 🙂 Dat was dan ook de enige jongensnaam waar we het beide over eens waren! Van mij hoeft de naam niet zo populair te zijn, liever niet eigenlijk, maar het moet wel een “normale” naam blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.