Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Liedjes die ik even niet meer kan horen…

Het is een cliché van heb ik jou daar, maar een dag zonder lekkere muziek is voor mij een dag niet geleefd. Zodra ik achter mijn bureau’tje kruip is één van de eerste dingen die ik doe Spotify opstarten en er een lekkere playlist in knallen. Als ik even geen zin heb om zelf mijn eigen top 40 samen te stellen klik ik op ’toplijsten’ en heb ik de hele dag topmuziek tot mijn beschikking. Of nou ja, topmuziek, er zitten ook songs genoeg tussen die ik voorlopig even niet meer kan horen….

More Sandra van Nieuwland

Deze staat zonder twijfel met stip op nummero uno. Zodra de eerste tonen van dit slaaplied klinken ga ik met enige agressie naar de knop van de radio en zet ‘m zo snel mogelijk over, op welke zender dan ook. Het is ongetwijfeld een heel aardige vrouw die Sandra, maar haar stem verdraag ik gewoon echt niet. Het is me ook nog steeds volstrekt onduidelijk waarom het origineel van Usher is omgeturnd naar zo’n slaapverwekkende versie, ongelooflijk. More? Nee, liever niet.

One Day/Reckoning Song Asaf Avidan

Ik ben er nog steeds niet helemaal uit of ik deze nu gewoon teveel gehoord heb of helemaal nooit leuk heb gevonden, maar zeker weet ik wel dat ik ‘m immediately skip in Spotify en op de radio.

Somebody That I Used To Know Gotye

Deze, deze heb ik echt té vaak gehoord. Op de radio, op TV, op Spotify, o-ver-al. Ja en weet je, als er nou nog een hunk van een kerel achter die stem zat zou het nog te doen zijn, maar als ik de clip bekijk word ik daar ook niet echt heel warm van…

I Follow Rivers Triggerfinger

Sowieso niet helemaal mijn smaak, maar liebe gott dit liedje is ook wel tot in den treure uitgemolken. Het intro kan ik al met moeite uitzitten, laat staan de hele 4 minuut 30. No, I follow liever niet.

Girl on Fire Alicia Keys

Er is op zich helemaal niks mis met dit liedje, maar dit is ook weer typisch zo’n geval van te vaak en teveel gehoord. Na een paar keer viel het me ook op dat er eigenlijk ook niet echt hoogtepunten in dit nummer zitten, het kabbelt maar een beetje voort. Nee, dan heeft miss Keys wat mij betreft wel betere dingen geproduceerd.

Q: Welke liedjes kun jij voorlopig even niet meer horen?

38 reacties op “Liedjes die ik even niet meer kan horen…”

wat herken ik me hier toch in haha (:
zowieso vind ik alles van sandra van nieuwland een beetje heel erg slaaaaap verwekendzzzzzz …
en i follow rivers en somebody that i used to know heb ik sowieso nooit leuk gevonden dus dan zoek ik ook altijd snel een andere zender op !
echt weer zo’n leuk by sjanty artikel (:
super !
xoxo

Sommige liedjes hebben inderdaad helemaal geen hoogtepunten, heb ik ook vaak bij Pink, dat vind ik zo saai! Voor de rest snap ik je ook wel, sommige nummers zijn leuk maar na 100 keer niet meer, logischerwijs. Het is trouwens ‘Sombody That I Used To Know’ ipv ‘Somebody That I Just To Know’. ^^

Zo’n origineel artikel alweer! 🙂 Ik ben het met ze allemaal eens behalve die van Asaf Avidan, want die ken ik niet.
Welk lied ik ook echt niet meer kan horen is Whistle van Flo-rida, verschrikkelijk!

Ik heb het onwijs bij Girl on Fire, maar dat heb ik sowieso al sinds het begin geen leuk nummer gevonden (en dat terwijl ik Alicia Keys echt geweldig vind). 🙁
Diamonds daarentegen zou ik heel de dag kunnen horen, net als het Asaf Avidan nummer!

We hebben duidelijk een andere smaak. Ik hou van Sandra, ik vind haar geweldig! I Follow Rivers vind ik erg mooi, maar heb ik inderdaad te vaak gehoord. Girl on Fire vind ik op de een of andere manier een slecht nummer, net als Call me Maybe (ik ben sowieso geen fan van die Carly Rae Jepsen). Van Somebody That I Used To Know krijg ik geen genoeg.
Ik kan nu What Makes You Beautiful en Scream And Shout niet meer aanhoren.
Leuk om te zien dat we beiden andere liedjes niet meer kunnen horen.

Sorry voor de Alicia fans maar ik vond This girl is on fireeeeeee.. echt. vreselijk. ik kreeg er elke keer hoofdpijn van, sorry. ze was alleen maar aan het schreeuwen. ik ben ook nog eens wagenziek. jeetje.

Haha, leuk en origineel artikel!
Ik persoonlijk luister alleen naar de radio op mijn werk, mijn muzieksmaak is niet echt mainstream en ik vind bijna alles op de radio ronduit verschrikkelijk, behalve lekker oude liedjes (uit de jaren ’60, ’70 en ’80, toen de wereld nog goed was).
Girl on Fire vind ik een afgrijselijk zeiknummer, al vanaf de eerste keer dat ik het hoorde, maar ook Beauty and Brains (of weet ik hoe dat lied heet) van die Nielson kan ik niet aanhoren..

SCREAM AND SHOUT, zoiezo! Ik heb een wekkerradio dus als ik wakker word hoor ik zo 9 van de 10 x ‘Were gonna turn this shit up *beat* were gonna turn this shit up’. Om gek van te worden. En dan ook nog eens heel erg laag gezongen. Een *Ehm* goed begin voor een nieuwe dag.. Heel leuk artikel!
xx

Asaf Avidan: ik dacht dat het een vrouw was met haar hand tussen een zware deur! Wat een rot stem! Kattegejank van de bovenste plank. Als ik dit hoor (heel kort, dat wel!) is er voor een ieder hoop om ooit een hit te scoren.
Hoewel, bij een dergelijk geluid zou ik het toch willen ontmoedigen, dat is beter voor een ieder. Maar ja, wat de gek ervoor geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.