Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Film top 5 2013

Het weekend is alweer bijna voorbij (veel te snel) wat meteen betekent dat je nog een hele dag hebt om te chillen. Geen momentje vrije tijd mag er verspild worden. Mocht je nou niks te doen hebben op je luie zondagje dan is filmkijken toch wel één van de meest voorkomende invullingen van de dag. Wat meteen een probleem aankaart: welke film wordt het?

film1
De keuze is reuze voor een filmmarathon. Maar als er eindelijk tijd is om de dag te besteden aan de meest geweldige films, is je hoofd niet gevuld met inspiratie. Ojee wat nu? Gelukkig is er een website de wereld in geroepen die je te allen tijde uit de brand kan helpen, want op IMDB staan altijd suggesties, die dagelijks worden aangevuld. Je krijgt meteen een kijkerscijfer in je schoot geworpen en er wordt verteld waar de film over gaat. De enige resterende daad is de titel kopiëren, plakken in YouTube, trailertje kijken en beoordelen of je de hele film wil zien. Wat moeten we toch zonder internet?

Nu zijn er in 2013 een hele hoop goede films gemaakt die stuk voor stuk zeer de moeite van het kijken waard zijn. Aan de hand van de beoordelingen die gegeven zijn op IMDB hebben we een top 5 samengesteld. Zo kun je up-to-date films bekijken die door de massa worden aangeraden. Dan weet je zeker dat je een topper in je beeldscherm kunt verwachten.

1. The Wolf of Wall Street
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort: van zijn goede leven als rijke effectenmakelaar tot zijn aanraking met criminaliteit. Cijfer: 8,4.
2. Years as a slave
Dit verhaal gaat over hoe Solomon Northup, een vrije, donkere man, in de vooroorlogse V.S. wordt ontvoerd en als slaaf wordt verkocht. Cijfer: 8,3.
3. Gravity
Een medisch ingenieur en een astronaut werken samen om te overleven nadat een ongeluk ze stuurloos achterlaat in de ruimte. Cijfer: 8,3.
4. Rush
Deze film beschrijft de genadeloze rivaliteit tussen Formule 1 rijders James Hunt en Niki Lauda die in 1970 gaande was. Cijfer: 8,2.
5. De Hobbit: The Desolation of Smaug
De dwergen, samen met Bilbo Baggins en Gandalf the Grey, zetten hun tocht voort om Erebor, hun thuisland, van Smaug terug te winnen. Bilbo Baggins is in het bezit van een mysterieuze en magische ring. Cijfer: 8,1

Q: welke film wordt het?

Beeld: Weheartit

4 reacties op “Film top 5 2013”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.