Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

De leukste films van het Nederlands Film Festival

De gekte van het filmfestival kan onmogelijk onopvallend aan je voorbij gegaan zijn. En zeker als je in hartje Utrecht woont kun je er met geen mogelijkheid omheen. En dat heeft ook zo z’n voordelen, want dan ben je weer helemaal up-to-date wat televisie entertainment betreft.

filmfestival1
Utrecht met een gouden (kalveren) randje
De stad is gesierd door gouden kalveren, de bioscopen zijn bekleed met rode lopers en de uitgaansgelegenheden staan in het teken van televisie. Hoe kan het ook anders tijdens de dagen dat het Nederlandse filmfestival in volle gang is en de Gouden Kalveren in bosjes uit de lucht vallen. De periode van het jaar waarin we kennis maken met de nieuwste Nederlandse films en vooral met de beste Nederlandse films en televisieseries van het jaar is weer aangebroken. Nederland wordt voorgesteld aan de films en series die ze niet mogen missen dit jaar.

Nederland zit vol met film pareltjes
Het is goed dat er aandacht besteed wordt aan de kwaliteiten van het Nederlandse witte doek. Veel Hollanders zijn nog steeds geneigd om via het beeld uit te wijken naar Amerika en dat is jammer als je eigen land zoveel kwaliteit en talent bezit. Waag je er eens aan en je bent om. Zo hebben heeft vorig jaar televisie entertainment als De Marathon, Penoza en Alles is Familie ons weten in te pakken en staan er nu weer heel veel films te popelen om aan onze ogen getoond te worden. Vrijdag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, maar wat wij veel belangrijker vinden zijn de films die onze interesse hebben gevangen tijdens deze dagen. De films die tijdens het NFF 2014 in première gingen en waar wij niet op kunnen wachten om te zien zijn:

Bloedlink: Rijkeluisdochter Laura wordt ontvoerd door twee exgedetineerden die hiermeer de slag van hun leven denken te slaan. De machtsverhoudingen verschuiven. Is Laura nu de dader of het slachtoffer?
Infiltrant: Sam leeft volgens de normen en waarden van zijn Marokkaanse vader. Maar hij infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie waar hij met veel warmte wordt ontvangen. En dan begint hij te twijfelen aan zijn eigen loyaliteit.
A’dam – E.v.a. 2 (serie): A’dam (Amsterdam) – E.v.a. (en vele anderen) seizoen twee is het vervolg op de eerste serie over Zeeuwse Adam en Amsterdamse Eva die samen in Amsterdam met vele anderen leven. We hebben lang op deel twee moeten wachten en inmiddels hebben ze samen een kind.
Forever After: Een eeuwig durende after waar de jonge Sara in terecht komt nadat ze zichzelf heeft buitengesloten uit haar huis na een zware nacht. Zij staat model voor de generatie afgestudeerde, werkloze jongeren die leiden onder de economische crisis en waarvan het leven stijf staat van de teleurstellingen.
Brozer: Een vervolg op Broos, een film die zich vijftien jaar geleden afspeelde over vijf zussen. In het tweede deel worden de zussen overvallen door de ernstige ziekte kanker, wat bij één van hen wordt vastgesteld.

Q: Welke films staan op jouw lijstje?

Één reactie op “De leukste films van het Nederlands Film Festival”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.