Categorieën
Film, tv en muziek Showbizz

Adele – 21

Toen de Britse zangeres Adele Adkins zo’n 2 jaar geleden bij Paul de Leeuw in zijn show verscheen was ze in één klap wereldberoemd in ons landje. Met haar bijzondere stemgeluid, open persoonlijkheid en nog wat onwennige verschijning stal ze het hart van menig Nederlander. Haar debuutalbum ’19’ werd een wereldwijd succes en nu 2 jaar later is daar de opvolger ’21’.

Adele heeft haar nieuwe album grotendeels opgenomen in Malibu en gedeeltelijk in Londen. Net als het vorige album ’19’ is ook ’21’ vooral een album vol break-up songs geworden. Op het eerste album liet Adele vooral de boosheid horen die ze voelde voor haar ex die haar belazerd had. Op het nieuwe album bezingt ze meer een volwassen soort liefdesverdriet.
De inspiratie voor dit album is voornamelijk hoe de relatie met haar meest recente ex eindigde. Voor beiden was de koek op samen zetten ze er een punt achter. Adele is het liefdesverdriet van zich af gaan schrijven en voor ze het wist was er een nieuw album.
Het lijkt nu een enorm depressieve cd met vooral verdriet als hoofdonderwerp te zijn geworden, maar volgens Adele gaat het er vooral om dat ze heel veel van de breuk en haar ex geleerd heeft en zo ook in zag dat ze bij lange na geen perfect vriendinnetje was.
’21’ gaat dus in principe over hetzelfde als ’19’, maar dan vanuit een ander licht en perspectief.

Tracklist ’21’
1. Rolling In The Deep
2. Rumour Has It
3. Turning Tables
4. Don’t You Remember
5. Set Fire To The Rain
6. He Won’t Go
7. Take It All
8. I’ll Be Waiting
9. One And Only
10. Lovesong
11. Someone Like You

Het album telt 11 nieuwe songs, waarvan de meeste ballads zijn.
Op de Limited Edition versie van het album staan overigens 13 liedjes, wat voor de echte fan een echte musthave is!
Ik heb al meerdere keren gehoord dat men het wat jammer vindt dat er niet wat meer up-tempo liedjes op het album staan, maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.
‘Rolling In The Deep’ was de eerste single van het album en heeft inmiddels de nummer 1 positie gehaald.
In de teksten van de meeste liedjes hoor je inderdaad veel (liefdes)verdriet terug, maar toch geeft Adele er wel een positieve draai aan en hoor je dat ze er sterker uit is gekomen.
Ze laat met dit album een zowel emotionele, gekwetste en boze kant als sterke kant van zichzelf zien.
Het aparte soul/jazz stemgeluid van Adele ligt fijn in het gehoor, verveelt niet snel en weet de gevoelige snaar regelmatig te raken.
Ook leuk is dat de stijl van de liedjes behoorlijk varieert tussen soul en jazz en klinkt ‘If It Hadn’t Been For Love’ (extra track op de Limited Edition versie) zelfs wel een beetje country-achtig. Naast het aanstekelijke ‘Rolling In The Deep’ zitten er nog wat liedjes tussen die je meteen de hele dag in je hoofd hebt, zoals bijvoorbeeld ‘Rumour Has It’.

Dat ook het nieuwe album van Adele een groot succes is blijkt uit het feit dat zojuist bekend is geworden dat ze deze week meer exemplaren heeft verkocht dan de rest van de top 100 bij elkaar.
Er zijn in de eerste week al ruim 100.000 exemplaren van ’21’ over de toonbank gegaan, wat goed is voor dubbel platina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.