Categorieën
Showbizz

Feitjes over Harper’s Bazaar

Dat wij verslaafd zijn aan lezen zal voor niemand een verassing zijn. De beste verslaving die je kunt hebben al zeggen we het zelf. Helemaal niks mis mee. En nu er een nieuwe favoriet, Nederlands geletterd, in de kiost zal verschijnen, zet onze hartslag een versnelling hoger in. Nog meer leesvoer! Nog minder tijd om te slapen! Nog meer vermaak in de trein. Alleen maar voordelen. Ofzoiets. Want zoals iedereen inmiddels wel gehoord zal hebben: ER KOMT EEN NEDERLANDSE HARPER’S BAZAAR! Niet iedereen is bekend met het blad en daarom hebben we wat feitjes opgetrommeld.

Harper

Narninx aan het roer
Cécile Narinx, die kent je wel, de huidige hoofdredacteur van de Nederlandse Elle, zal de functie van hoofdredacteur van de Nederlandse Harper’s Bazaar gaan invullen. Een vlotte tante met pit die precies weet hoe het Nederlandse, modegevoelige publiek aangesproken wil worden.

Harper2

Het eerste Nederlandse nummer
In september zal het eerste nummer van Harper’s Bazaar Nederland gelanceerd worden. Na dit septembernummer zullen er in 2014 nog twee nummers worden gepubliceerd. In het nieuwe jaar, wat nog heel ver weg lijkt, maar in no-time is het zo ver, zullen er 10 nummers worden uitgebracht. Voor alle tijdschriftenwormen staat er heel wat te wachten om verslonden te worden. We zijn zo benieuwd wie er als eerste op de cover van de Nederlandse Harper’s Bazaar verschijnt!

Wat, waar, hoe?
Voor iedereen die geen idee heeft waar we het over hebben, hebben we een paar weetjes bij elkaar gesprokkeld die ook interessant zijn voor iedereen die al lang weet waar Harper’s Bazaar voor staat.
– Harper’s Bazaar is oorspronkelijk een Amerikaans modetijdschrift.
– In 1867(!) werd het modeblad voor het eerst gepubliceerd.
– Het blad is opgezet voor dames uit de hogere middeklasse en bovenklasse. Een chique bedoeling dus.
– Vroeger heette Harper’s Bazaar Harper’s Bazar.
– Het blad wordt gepubliceerd in Australië, Bulgarije, Volksrepubliek China, Tsjechië, Dubai, Griekenland, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Kazachstan, Latijns-Amerika, Roemenië, Maleisië, Rusland, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en nog 22 andere landen. En binnenkort dus ook in Nederland.

Q: Wat vind jij van Harper’s Bazaar?

Beeld: Twitter

Één reactie op “Feitjes over Harper’s Bazaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.