Categorieën
Lifestyle

Zomermarkt Loosdrecht 2011

Traditiegetrouw vindt op de derde zaterdag van augustus in het mooie Loosdrecht de Zomermarkt plaats waarmee men tevens het vakantieseizoen afsluit met een feestelijke Gondelvaart, nu alweer voor de 38ste keer. Mijn vriend en ik zijn al een aantal keer eerder naar dit leuke evenement geweest en ook dit jaar vonden we het wel weer eens tijd voor een bezoekje!

Rond 18.30 uur arriveerden we in Loosdrecht en na een vluchtig rondje over de markt gingen we eerst even op zoek naar een leuk tentje om wat te eten. Nu is dat in Loosdrecht niet zo’n probleem want er zijn leuke restaurantjes genoeg, alleen is het met zo’n evenement natuurlijk wel heel wat drukker dan normaal en zit alles bom- en bomvol. We kwamen uiteindelijk uit bij Aroy (Oud Loosdrechtsedijk 189), een restaurantje met Asian Feelgood Food wat er heel leuk en veelbelovend uitzag en ons wel trok omdat het weer eens wat anders was!
Het concept van dit restaurant is dat ze geen echte voor-, hoofd-, en nagerecht structuur kennen, waardoor je eindeloos kunt blijven combineren met smaak, volgorde, kruiden en hoeveelheid. Je stelt dus in principe je eigen complete maaltijd samen aan de hand van bijvoorbeeld wok-, vis- en currygerechten, fingerfood, salades en allerlei side dishes zoals rijst of noodles.
Ik ging voor een gerecht uit de categorie Curry en bestelde kip met kokos, groene curry, champignons, aubergine en een bakje kleine noodles.
Ziet dat er niet heerlijk uit? Dat was het in ieder geval wel! Ik was wel blij dat ik een glas Spa Rood naast me had staan, want het gerecht was wel behoorlijk pittig zoals op de menukaart ook door middel van een pepertje stond aangegeven. Nu ben ik sowieso nogal een groentje op het gebied van pittig eten dus was het voor mij sowieso even wennen, maar toch vond ik het niet onaangenaam pittig, zeg maar.Aroy biedt het beste uit verschillende Aziatische keukens en gebruikt uitsluitend verse, biologische ingrediënten zonder toevoegingen en door de korte kooktijden blijven smaak, vitamines, mineralen en de natuurlijke vezelstructuur behouden. Iedere vrijdag- en zaterdagavond draait er een DJ lekkere feelgood loungemuziek en op deze dagen is de keuken ook wat langer open. De bediening van Aroy is echt ontzettend aardig en zorgt de hele avond uitstekend voor je, je voelt je als gast dan ook echt meer dan welkom.

Om mijn enigszins in brand staande mond wat te blussen ging ik als nagerecht voor de Havanna Juicer met verse jus d’orange, kiwi en banaan en mijn vriend koos voor een ijskoffie met Baileys, waarvan ik ook een aantal slokjes nam en wat zo goddelijk lekker was! Na lekker uitgebreid en heerlijk te hebben gegeten zijn we weer terug over de markt gelopen en omdat het al een beetje schemerig werd was het extra gezellig. De braderie is over bijna de gehele lengte van de Oud Loosdrechtsedijk, die dan ook de gehele dag afgesloten is voor verkeer.
De markt bevat veel verschillende kraampjes met onder andere allerlei etenswaren als verse noten, stroopwafels, poffertjes, kaas, snoep en ook voor beauty- en fashionista’s is er genoeg beschikbaar in de vorm van (goedkope!) make-up, tassen, kleding, nagellak en schoenen.

Dit jaar had men het bouwterrein waar  in de toekomst 54 appartementen zullen worden gebouwd ook benut met allerlei kraampjes met onder andere verse olijven, loempia’s, een bar, springkussen en een podium met live muziek.

Ja, en in Loosdrecht blijft het water natuurlijk prachtig om te fotograferen, helemaal wanneer er zo’n prachtige lucht boven hangt!

Q: Ben jij wel eens op de Loosdrechtse Zomermarkt geweest?

12 reacties op “Zomermarkt Loosdrecht 2011”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.