Categorieën
Food & health Lifestyle

Luchtige American Pancakes

luchtige american pancakes

De naam zegt het eigenlijk al maar American Pancakes worden in Amerika vaak gegeten. Veelal bij het ontbijt met maple syrup en vettigheid als bacon en worstjes. Maar deze luchtige pannenkoekjes maak je ook heel eenvoudig zelf. Echt waar, het stelt niets voor maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik vertel je vandaag hoe je luchtige American Pancakes moet maken.

Ingrediënten
140 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
250 milliliter melk
2 eieren

Meng de bloem met het bakpoeder goed door elkaar en voeg hier vervolgens de melk en de eieren aan toe. Blijf goed door kloppen tot je een egaal/klontvrij beslag hebt. Je zult al snel merken dat het een enorm luchtig beslag wordt dankzij het bakpoeder en dat is precies wat we willen.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en stort hier een soeplepel beslag in. Terwijl de onderkant van de pannenkoek goudbruin aan het kleuren is zul je zien dat het volume van de pannenkoek gaat toenemen. Je zult het beslag zien ‘oppoffen’ en dik maar luchtig worden.

Draai de pannenkoek om wanneer de onderkant bruin is en bak net zo lang tot ook de bovenkant van de pannenkoek bruin gekleurd is.

Herhaal de bovenstaande stappen tot al het beslag op is en je hebt in no-time een stapeltje heerlijk luchtige American Pancakes op tafel staan. Lekker bij het zondagontbijt!

luchtige american pancakes

18 reacties op “Luchtige American Pancakes”

Yum, ik gebruikte eerder een receptje van Kok Jeroen Meus en daar zat Ricotta in. Jou recept ziet er lekker basic uit met dingen die je altijd wel in huis hebt dus die ga ik zeker eens proberen.

Voor welke hoeveelheid is dit recept ongeveer??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.