Categorieën
Food & health Lifestyle

Tip voor een snel, makkelijk, lekker én gezond tussendoortje!

In de Weekly Photo Diary van afgelopen vrijdag vertelde ik al dat ik momenteel even wat strenger op mijn voeding let om nét even wat strakker in mijn vel te zitten en daarbij horen natuurlijk zo min mogelijk óf in ieder geval gezonde tussendoortjes. De komkommers met aromat, aardbeitjes en snackaugurkjes zijn de afgelopen weken niet aan te slepen, maar ik heb nog een megalekker én gezond tussendoortje gevonden dat ik graag met jullie wil delen!

Voor dit verantwoorde tussendoortje heb je niet meer nodig dan een appel, wat kaneel en een magnetron.

Wat je verder moet doen is heel simpel en snel: de appel (persoonlijk vind ik de Jonagold het lekkerste) in stukjes snijden, er wat kaneel overheen strooien en dit vervolgens zo’n 30 à 40 seconden in de magnetron verwarmen.

Na een seconde of 20 verspreidt zich in de keuken de geur van versgebakken appeltaart en zo rond de 30 à 40 seconden zijn de stukjes klaar om eruitgehaald te worden.

Wat je uiteindelijk overhoudt zijn 4 warme stukjes appel met kaneel die serieus waar smaken naar warme, versgebakken appeltaart, ik smúl er echt van! Eet smakelijk!

Q: Wat is jouw favoriete snelle, gezonde en lekkere tussendoortje?

30 reacties op “Tip voor een snel, makkelijk, lekker én gezond tussendoortje!”

Dan moet je er iets na eten, bijvoorbeeld een koekje of een btoheram. Ik heb hier ook last van en ik doe altijd er iets na eten en dat helpt goed!!

Ik heb het vanmiddag gemaakt, maar helaas is het voor mij iets minder gezond, aangezien ik het zonder suiker niet te eten vind 😛 Dus ik doe er nog wat suiker bij en dan is het helemaal perfect

Mmm ziet er lekker uit!
Ik heb geen gezonde tussendoortjes :$ hoe ongezonder hoe liever 😛

Wel eet ik graag gekookte bloemkool met wat cocktailsaus..
Weet niet of dat zo’n goed (gezond) tussendoortje is, maar is wel lekker!

Ik doe dit ook weleens, echt lekker! Ik doe de appel zelf in hele kleine stukjes snijden en dan met kaneel en al in de magnetron. Doordat de stukjes klein zijn wordt de appel helemaal zacht en krijg je een soort appeltaartvulling idee, maar dan zonder de dikmakende koek eromheen 🙂

Weet je wat het nóg lekkerder maakt. Een beetje optimel vanille yogurt eroverheen nadat het uit de magnetron komt. Dan nog een kleine 20sec in de magnetron en smullen maar!!!

ik lust kou ook, maar in de winter is het perfect om het warm te eten 🙂
en zeker goed voor mensen die willen afvallen en dan op een dag nar iets zoets snakken 🙂

Ik was op zoek naar lekkere recepten en/of tussendoortjes voor mijn verjaardag over 3 weken en ik kwam dit tegen. Ga het zeker eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.