Categorieën
Lifestyle

Het buitenzitseizoen is weer geopend!

Advertorial – Toen een paar weken geleden de eerste lente zonnestralen zich lieten zien en de temperatuur ineens boven de 15 graden schoot zag ik iedereen om me heen de tuin induiken om alles langzamerhand een beetje zomerklaar te gaan maken. Helaas hebben veel bomen en plantjes de strenge Nederlandse winter niet overleefd, maar dat is alleen maar een goede reden om wat nieuwe aan te schaffen en je tuin of balkon weer een beetje gezellig op te fleuren. Nu snap ik wel dat je als drukbezette vrouw geen zin en tijd hebt om urenlang met je mooi gemanicuurde nagels in de tuinaarde te gaan zitten wroeten en je het liefst een knappe tuinman zou bellen die jouw tuin of balkonnetje binnen no time zomerklaar maakt.

Toch is dat helemaal niet nodig (ja, is dat ff balen……..) want ook wanneer je absoluut geen groene vingers hebt kun je je tuin of balkon nu heel makkelijk en snel omtoveren tot een waar paradijsje. Het enige wat je moet doen is wat mooie en vrolijke tuinbloeiers aanschaffen, zoals bijvoorbeeld Lobelia’s, margrieten, begonia’s of primula’s en deze in een leuk potje zetten.

Bloempotten zijn er in allerlei denkbare soorten, maten, stijlen en kleuren en dus kun je je helemaal uitleven naar jouw smaak. Misschien ga je voor een heleboel kleine, schattige potjes of kies je juist voor een paar grote bakken en kleed je het romantisch, strak, kleurrijk of juist stoer aan. Wanneer je nog helemaal geen idee hebt hoe je jouw tuin of balkonnetje moet inrichten zou ik zeker eens een kijkje nemen op de superhandige website van Het Bloemenbureau, waar je ontzettend veel handige tips & tricks vindt omtrent het inrichten van je tuin of balkon, het onderhouden van je plantjes, de plek waar je ze het beste neer kunt zetten en nog veel en veel meer.

Wat je nu nog moet doen? Helemaal niks, behalve hopen dat het zonnetje héél snel weer terugkomt en dan met je beentjes omhoog en een boekje erbij lekker genieten van je mooie tuintje of balkonnetje!