Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Gooische Vrouwen – The Story So Far

Aanstaande dinsdag 8 maart is het zover: dan gaat de langverwachte Gooische Vrouwen film in première die daarna vanaf aanstaande donderdag 10 maart in alle bioscopen te zien zal zijn. I can’t wait! Aangezien de serie helaas alweer een tijdje van de buis is gaan we in aanloop naar de film het geheugen even een beetje opfrissen met The Story So Far en voor de mensen die het nooit gezien hebben (ja, die zijn er!) een overzichtje van wie de Gooische Vrouwen nu eigenlijk zijn!

Cheryl Morero

Cheryl Morero, geboren als Sonja Leonie van Veen, is een spontane en open vrouw uit de Jordaan en is getrouwd met de charmante en populaire volkszanger Martin Morero. Van simpel Jordanees koppel groeien ze uit naar een hot society-setje in de wereld van glitter en glamour en Cheryl geniet volop van haar luxueuze, rijke glamour-leventje. De roem heeft haar echter wel steeds meer veranderd in een ontzettend materialistisch persoon met een kast vol schoenen, tassen en designerkleding. In de allereerste aflevering zien we hoe Cheryl en Martin naar een riante villa in het Gooi verhuizen en Cheryl bijna wanhopig aan het socializen slaat. Ze wil koste wat het kost bij de andere Gooise vrouwen horen, wat haar uiteindelijk door haar spontaniteit en hoge tolerantie-factor ook lukt. Het huwelijk van Cheryl is al meerdere keren bijna gestrand aangezien Martin op z’n zachts gezegd niet de meest monogame man ter wereld is. Toch is Cheryl zelf ook niet helemaal heilig, wan haar zoontje Remy is niet van haar man Martin maar van Tom, de ex van Anouk. Cheryl irriteert zich bij tijd en wijlen ook enorm aan Martins bekrompen gedrag en zijn pogingen om haar na het zoveelste slippertje steeds emotioneel om te kopen met dure spullen. Daartegenover staat dat Cheryl enorm bazig, ongeduldig en ijdel is en veel aandacht nodig heeft, wat bij Martin weer enorm op zijn zenuwen werkt. Ook zegt ze wat ze denkt en ook dit zorgt regelmatig voor frictie met Martin en haar vrienden. Cheryl werkt niet, waar ze zelf absoluut geen problemen mee heeft. Af en toe doet ze wat projectjes zoals het lanceren van een eigen parfum en is ze het gezicht van een afslankmiddel geweest.

Anouk Verschuur

Anouk staat vooral bekend als enorme mannenverslindster. Nadat ze is gescheiden van haar ex-man Tom Blaauw heeft ze met ontelbaar veel mannen het bed gedeeld. Gedurende de serie hebben Anouk en Tom een nogal gecompliceerde relatie en lijken ze elkaar nooit helemaal los te kunnen laten. Ze proberen het diverse keren opnieuw, maar toch loopt het steeds weer op niets uit. Anouk heeft zich al enorm vaak voorgenomen de mannen uit haar leven te bannen en meer aandacht aan haar moederlijke taken te schenken en meer tijd met haar slimme dochter Vlinder Blaauw door te brengen. Toch mislukt dit keer op keer en op een gegeven moment beseft Anouk zich ook dat haar wilde sexleven een soort verslaving is. Ze heeft er ook een behoorlijk handje van mannen om te kopen met haar lichaam en heeft dit ook een keer toegepast bij een hockeycoach zodat Vlinder bij de desbetreffende hockeyclub kon gaan spelen. Toch is Anouk ook een vrouw van principes en is ze er heilig van overtuigd dat ook zij een steentje moet bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Zo heeft ze een poging gedaan vegetarisch te worden, leerde ze een Afrikaanse asielzoeker een tijdje Nederlands en hield ze zich in een volgende bevlieging ineens bezig met het leggen van tarotkaarten waarmee ze trachtte haar leven en dat van anderen een beetje beter te maken. Anouk passies en interesses liggen voornamelijk bij spiritualiteit en kunst en dan specifiek erotische kunst, wat haar geen windeieren heeft gelegd want ze is er behoorlijk succesvol mee geworden.

Claire van Kampen

Claire leeft al jaren in het Gooi en is getrouwd geweest met Anton van Kampen, die tragisch overleed na een val in leeg zwembad in de tuin bij Cheryl & Martin. Claire heeft een dochter, Merel, met wie ze een nogal gecompliceerde relatie heeft. Claire is advocaat van beroep en houdt zich daarbij voornamelijk bezig met faillissementen en corruptie en staat bekend als één van de meest harde en meedogenloze advocaten in ’t Gooi. Typisch Claire is ook haar cynische gedrag en opmerkingen, haar grote liefde voor geld en haar stoïcijnse en koele verschijning. Als het op mannen aankomt kijkt Claire liever naar de hoeveelheid geld die ze op de bank hebben dan hoe ze zich gedragen of eruitzien. Claire heeft gedurende de serie regelmatig met financiële problemen te maken die vaak haar wanhopige acties kunnen verklaren. Naast financiële problemen ligt ze ook regelmatig overhoop met familie, vrienden en heeft ze weinig geluk als het op haar liefdesleven aankomt. Claire heeft altijd al van een borreltje gehouden, maar na een hoop tegenslagen neemt haar drinkgedrag echt serieuze vormen aan en komt ze zelfs bij de AA terecht. Tijdens één van de bijeenkomsten ontmoet Claire mede-alcoholist en visboer Dirk, met wie ze op dit moment een relatie heeft.

Roelien Grootheeze

Roelien is een beetje de vreemde eend in de bijt, aangezien ze allesbehalve het stereotype ‘Gooise vrouw’ is. Ze draagt geen dure, mooie kleding en haar interesse en meteen grootste hobby ligt bij het verzorgen van honden. Roelien staat in de omgeving bekend als ‘hondenfluisteraar’ en traint en voedt honden op en heeft er zelf ook een heel aantal. Roelien krijgt een relatie met de echtgenoot van de overleden Willemijn Lodwijkx, Evert Lodewijkx. Roelien is een heel verzorgend, huiselijk en behulpzaam persoon die alles zo goed mogelijk wil doen. Ze staat altijd voor iedereen klaar en je zal haar nooit kunnen betrappen op het opzettelijk pijn doen van iemand; ze wil het altijd alles en iedereen naar de zin maken. Ze blijft onder alle omstandigheden zichzelf en is niet gevoelig voor Gooise invloeden en taferelen. Roelien is vaak heel erg onzeker over zichzelf en dan voornamelijk over haar looks en voorkomen. Roelien heeft  haar moeder nooit gekend, zij is vlak na haar geboorte overleden. Ze heeft een goede band met haar vader die een ferfend jager is, dat dan weer tot groot verdriet van dierenvriend Roelien. Cecile van Buuren, een high society queen, is de tante van Roelien.

The story so far….

Willemijn is overleden na een explosie en haar man Evert, haar drie kinderen en de Gooische Vrouwen zijn kapot van het overlijden van hun geliefde vrouw, moeder en vriendin. Haar rol als Gooische vrouw wordt overgenomen door Roelien, die op een gegeven moment de nieuwe vriendin van Evert wordt. Tippiwan wordt gearresteerd maar zelfs vanuit de cel vormt ze nog een bedreiging voor de dames; ze schrijft namelijk een boek over haar leven als au pair in het Gooi. Cheryl, Anouk en Claire proberen alle exemplaren uit de handel te nemen maar het kwaad is al geschied. Tijdens de presentatie van haar nieuwe parfumlijn weet Cheryl ternauwernood alle vragen over haar huwelijksproblemen te ontwijken; zo te zien zijn die nog steeds niet opgelost want backstage gaat Martin weer de fout in. Als klap op de vuurpijl krijgt Cheryl ook nog eens te maken met een obsessieve fan die haar plaats probeert in te nemen.
Dat geldt ook voor Anouks nieuwe vriend Joost, een schrijver die het niet kan verkroppen dat de eens zo lovende pers hem vroegtijdig heeft afgedaan als oud nieuws. Als Anouk voor Vlinder kiest in plaats van voor hem lokt hij haar naar een badkuip waarin hij haar probeert onder te dompelen. Anouk overleeft het en stuurt hem de laan uit, maar Joost keert terug. Dankzij een kordaat optreden van Roelien, die het jachtgeweer van haar vader tegen zijn hoofd zet tijdens zijn tweede poging om Anouk om het leven te brengen, wordt hij aan de politie overgeleverd.
De onthullingen van Tippiwan hebben ook voor Claire gevolgen; de pers schildert haar af als een bedriegster, zakendeals worden afgezegd en zonder Roelien zou ze ook nog eens haar baan zijn kwijtgeraakt. Na de arrestatie en de rechtszaak is Claire slechts een vrouw met een gebroken hart en een drankprobleem.
Ondertussen denkt een zwangere Roelien dat Evert geen kinderen met haar wil en krijgt Anouk een aanbod om in Dubai te gaan werken. Uiteindelijk blijft ze en maakt ze kennis met Toms nieuwe vriendin die verdacht veel op haar lijkt. Tippiwan ontsnapt en probeert zo het tweede huwelijk van Cheryl en Martin te saboteren. Onderweg blijft ze vast zitten tussen de spoorbomen, en terwijl de rode lichten knipperen wordt de auto door de trein geraakt. Maar…. heeft Tippiwan het ongeluk overleefd? Evert en Roelien proberen het leven weer op te nemen nu ze op trouwen staan en zij zwanger is. Een miskraam zorgt echter voor een trauma dat niet binnen de eerste weken verwerkt kan worden. Claire heeft een gigantisch drankprobleem en haar vriendinnen zetten alles op alles om haar te helpen. Cheryl krijgt het meer dan eens aan de stok met tante Cor. Anouk wil dan weer haar pijlen richten op Tom, maar daarvoor moet ze zijn nieuwe liefje Kim eerst zien uit te schakelen. Tippiwan, die dus niet dood was, die heeft zich vermomd en werkt bij de nieuwe buren van Cheryl en Martin als huishoudster, klaar om de finale aanval in te gaan.

De film, het verhaal

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Ren jij donderdag meteen naar de bioscoop om de film te bewonderen of ben je niet zo heel nieuwsgierig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.