Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Gooische Vrouwen – De film

Op donderdag 10 maart verscheen dan eindelijk Gooische Vrouwen – De Film in alle bioscopen en ik moest me inhouden om niet meteen die dag voor de deur te gaan liggen. Afgelopen maandag heb ik dé film van dit jaar gezien en in dit artikel lees je wat ik er van vond!

Dat de film een enorme hit is blijkt uit de vele records die het in zo’n korte tijd al gebroken heeft. Op de dag van de release heeft de film de status van Gouden Film bereikt en het is voor het eerst dat een Nederlandse film zo snel de grens van de 100.000 bezoekers overschreed. Inmiddels hebben meer dan 280.000 mensen de film bezocht, wat ook ongekend veel is. Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film kregen regisseur Will Koopman en de Gooische Vrouwen Linda de Mol, Susan Visser en Lies Visschedijk de Gouden Film uitgereikt.

Stiekem werd al verwacht dat de Gooische Vrouwen film een grote hit zou worden, aangezien de serie ook enorm populair was. Veel mensen baalden dan ook als een stekker toen bekend werd dat de serie er na 5 seizoenen mee zou stoppen, maar gelukkig kwam snel daarna het nieuws dat er een film in de maak was!

De film gaat zo’n beetje verder waar de serie geëindigd is: Anouk is nog altijd vrijgezel en heeft het moeilijk met haar puberende dochter Vlinder, Claire heeft een relatie met visboer en ex-alcoholist Dirk en is helemaal into haar kleinzoon Boy, Cheryl en Martin zijn voor de tweede keer getrouwd maar lopen niet echt lekker en Evert en Roelien hebben een miskraam achter de rug en Roelien loopt een beetje met de ziel onder haar arm.
De film begint met een korte introductie waar elke Gooische Vrouw staat in haar leven en zien we beetje bij beetje dat het bij allemaal niet heel lekker loopt. Claire’s dochter Merel, haar schoonzoon en kleinzoon vertrekken voor drie jaar naar Burkina Faso en Claire is er kapot van dat ze haar kleinzoon nu zo lang niet ziet. Ook begint ze steeds meer en meer te twijfelen aan haar relatie met Dirk en nadat hij haar ten huwelijk heeft gevraagd is het nog maar de vraag of ze voor het altaar daadwerkelijk ‘ja’ zal zeggen… Roelien voelt zich overbodig, nutteloos en door niemand begrepen en weet helemaal niet meer wat ze met zichzelf aan moet als ze een bejaarde invalide vrouw slaat en hulpeloos in haar rolstoel op de hei achterlaat.

Anouk en haar dochter Vlinder liggen behoorlijk met elkaar overhoop en Anouk denkt dat het simpelweg de puberteit is dat ze zich zo tegen haar moeder afzet. Vlinder is echter helemaal klaar met de levensstijl en het mannen verslinden van haar moeder en besluit, na haar hardop slet te hebben genoemd, bij haar vader Tom te gaan wonen. Terwijl iedereen denkt dat Anouk een geheel nieuwe weg heeft ingeslagen met haar kunstwerken en daarmee helemaal terug van weggeweest is bedriegt ze de hele boel en voelt zich enorm mislukt in alles.
Ook bij Cheryl loopt het alles behalve lekker; haar man Martin ziet haar niet meer staan en geeft haar een borstvergroting voor haar verjaardag. Dit valt eerst helemaal verkeerd bij Cheryl, maar laat uit pure wanhoop en een schreeuw om aandacht de ingreep toch uitvoeren. Helaas kan Martin de verleiding van ander vrouwelijk schoon (het betreft een vrouw zich nota bene voordeed als nieuwe vriendin van Cheryl) weer niet weerstaan en gaat opnieuw de mist in.

Verder zal ik niet teveel op de details en de rest van het verhaal ingaan, aangezien velen van jullie de film nog niet gezien hebben. Zoals we van Gooische Vrouwen gewend zijn zit er vanaf de eerste minuut al lekker veel humor in de film en werd er door de gehele zaal dan ook 2 uur lang hartelijk gelachen.
Na alle ellende zijn de dames allemaal hard toe aan wat tijd voor zichzelf en rijden in een bonte Volkswagen minivan richting Frankrijk voor een zelf-bezinningscursus. Al snel komen de vrouwen allemaal tot de conclusie dat het niets voor hen is en gaan doen waar ze beter in zijn: Parijs leegshoppen! Dit stukje van de film is ook smullen voor alle fashionista’s onder ons met alle grote merken die voorbij komen!
Na alles een paar dagen de boel de boel te hebben gelaten verlangen ze stuk voor stuk weer naar het thuisfront waar ze ook enorm gemist worden en hebben zo allemaal hun eigen redenen om met gierende banden naar huis te gaan.

Gooische Vrouwen – De Film is geweldig leuk en hilarisch en is zeker een aanrader!
Overigens is deze film niet alleen geschikt voor vrouwen, want er zaten ook een heel aantal mannen in de bomvolle uitverkochte bioscoopzaal die ook met volle teugen van de film leken te genieten!

Ben jij al naar deze film geweest en zo ja, wat vond je er van?

@Grazia_NL Ik ben een trouwe Grazia-lezeres en vroeg me af hoe ik Grazia Insider zou kunnen worden?p de dag van release heeft de film Gooische Vrouwen van regisseur Will Koopman de status van Gouden Film bereikt. De uitreiking van de prijs werd vorige week donderdagmorgen opgenomen in Cinema de Graaf in Huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.