Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Soms heb ik van die periodes dat ik echt heel veel films kijk en soms zie ik weken helemaal niets, zo’n periode was het de afgelopen tijd een beetje. Tot een week of twee geleden, want toen kregen mijn vriend en ik het filmvirus weer helemaal te pakken en hebben we er zowel thuis als in de bios weer een aantal gekeken!

In Time

In Time heb ik eigenlijk niet echt heel recent maar ik denk al wel een heel aantal weken geleden gekeken, maar heb deze nog niet eerder besproken op mijn site. In Time speelt zich af in de toekomst waar men niet betaalt met geld, maar met tijd. Op 25-jarige leeftijd stopt bij iedereen het fysieke ouderdomsproces en begint vanaf dat moment een klok in de linkeronderarm af te tellen van één jaar naar nul. Om te overleven moet je dus tijd zien te verzamelen en dat kan door middel van verdienen, stelen of erven. Het gevolg van dit systeem is dat de rijken in principe voor eeuwig kunnen leven en de armen snel zullen sterven. Will Salas (Justin Timberlake) behoort tot de laatste categorie en leeft daarom van minuut tot minuut, totdat een rijke man die al meer dan honderd jaar leeft en wil sterven hem een eeuw cadeau doet. Dankzij deze zee aan tijd kan hij eindelijk de strijd tegen het corrupte systeem aangaan en krijgt daarbij op een nogal onverwachte manier hulp van de steenrijke Sylvia Weis (Amanda Seyfried).

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze film vooral graag wilde zien omdat ik heel nieuwsgierig was naar de acteerkunsten van Justin Timberlake (ja, echt om zijn acteerkunsten!) en ik moet zeggen, dat deed hij helemaal niet verkeerd. Ik vond In Time een spannende film met een heel boeiend en goed verhaal, dat echt eens heel anders dan anders is.

50/50

De 27-jarige Adam Lerner (Joseph Gordon-Levitt) heeft het prima voor elkaar: hij is gezond, al geruime tijd gelukkig met zijn vriendin en heeft een leuke baan bij een radiozender waar hij ook nog eens werkt met zijn beste vriend Kyle (Seth Rogen). Zijn leven verandert op slag als hij met wat onschuldige rugklachten naar de dokter gaat en na wat onderzoeken te horen krijgt dat hij een heel zeldzame en mogelijke fatale vorm van kanker heeft. Van de één op de andere dag verandert zijn zorgeloze leventje in een gevecht om te overleven en bestaat ineens voor het grootste gedeelte uit het bezoeken van het ziekenhuis en een therapeute die hem moet helpen met het verwerken van alles. Tot overmaat van ramp blijkt zijn vriendin hem al tijden te bedriegen en lijkt beste vriend Kyle zijn situatie niet zo serieus te nemen en vooral met zichzelf en het scoren van zoveel mogelijk chicks bezig te zijn.

Mijn vriend en ik wisten beiden vooraf eigenlijk niet waar deze film over ging, maar achteraf kan ik zeggen dat ik het persoonlijk echt een heel indrukwekkende film met een mooie achterliggende boodschap vond. De film heeft verder ook een goede balans tussen humor en serieuze zaken en laat op een goede manier de verschillende facetten zien waar je mee te maken krijgt als je zo ziek bent. Ik moet erbij zeggen dat het kijken naar deze film soms wel vrij heftig kan zijn, helemaal wanneer je (net als ik, helaas) een dergelijke situatie in je nabije omgeving hebt meegemaakt.

This Means War

This Means War heb ik vorige week in de bios gezien en gaat over de twee bevriende CIA-agenten FDR (Chris Pine) en Tuck (Tom Hardy) die beiden de ware nog niet hebben gevonden. Op een gegeven moment begint vooral Tuck het toch wel te missen dat hij zijn leven niet kan delen met een vrouw besluit zich aan te melden op de datingsite match.com, waar hij in contact komt met Lauren (Reese Witherspoon). Het toeval wil dat diezelfde Lauren op een avond tegen ladykiller FDR aanloopt en ook zij met elkaar gaan daten. Al gauw komen de FDR en Tuck erachter dat ze allebei met dezelfde vrouw daten en besluiten de keus aan Lauren over te laten en het vooral niet tussen hun vriendschap in te laten komen. Om Lauren zo goed mogelijk in te pakken en indruk op haar te maken zetten ze allebei hun CIA-technieken in en wordt het veroveren van Lauren een soort geheime operatie.

Na het zien van This Means War waren mijn vriend en ik het er over eens dat deze geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Voor de mannen zit er een goede dosis actie en (mannen)humor in en voor de vrouwen is er een fijne dosis man candy en zwijmelmomenten. Ik vond ’t alles bij elkaar een superleuke en grappige feelgood film!

The Girl With The Dragon Tattoo

The Girl With The Dragon Tattoo heb ik vorige week dan eindelijk gezien, deze stond al zo lang op het programma. Het is een verfilming van de Millennium trilogie van schrijver Stieg Larson en werd eerder al verfilmd in het Zweeds. Het verhaal gaat over onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) die wordt gevraagd een biografie te schrijven over het leven van de Zweedse oud-zakenman Henrik Vanger. De opdracht betreft echter niet alleen het schrijven van zijn memoires, want Henrik vraagt Mikeal de zoektocht naar zijn nichtje Harriet Vanger te heropenen, die veertig jaar geleden plotseling verdween. Mikeal krijgt bij het ontrafelen van dit familiegeheim hulp van de mysterieuze, vrouwelijke hacker Lisbeth Salander (Rooney Mare), een nogal gecompliceerd meisje met een, laten we zeggen, apart uiterlijk.

In het begin van de film hadden mijn vriend en ik allebei zoiets van: waar gaat dit verhaal in godsnaam heen, maar naarmate de film vorderde werd dat meer en meer duidelijk. Hoewel boeken met dit soort verhalen niet perse degene zijn die ik snel zou lezen ben ik blij dat ik deze verfilming wel gezien heb, want ik vond het een heel indrukwekkende, spannende en bijzondere film die me ruim 2,5 uur lang geboeid naar het scherm heeft laten kijken en dat ook voor een heel groot deel te danken is aan de acteerkunsten van Daniel Craig en Rooney Mare. Deze film bevat overigens wel wat heftige en schokkende scènes waar ik lichte kokneigingen van kreeg, dus je bent gewaarschuwd!

The Descendants

Deze film heb ik gisteravond gekeken en stond hoog op mijn to watch list vanwege de hoofdrol van George Clooney en de maar liefst 5 nominaties die de film had. De rijke landeigenaar Matt King (George Clooney) is vader van twee dochters en getrouwd met de mooie Elisabeth, die door een noodlottig ongeluk met een motorboot in een terminale coma ligt en binnen korte tijd zal komen te overlijden. Matt is ineens overgeleverd aan de zorg voor zijn jongste, bijdehante dochter Scottie en de opstandige Alexandra die in eerste instantie niets van haar ernstig zieke moeder wil weten, omdat ze heeft ontdekt dat zij al geruime tijd een affaire met een andere man heeft.

The Descendants lijkt met de verhaalomschrijving en de stempel tragikomedie een typische vrouwenmovie, maar het is gewoon een hele leuke en grappige film met een mooie boodschap en een heel sterke rol van George Clooney. Een klein minpuntje aan deze film was wat ons betreft wel een beetje de fouter dan foute (Hawaïaanse?) muziek die heel regelmatig te horen is, echt vreselijk!

Q: Heb jij (één van) deze films al gezien? Heb jij nog aanraders wat betreft films die ik echt moet zien?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

16 reacties op “Films die ik de afgelopen tijd heb gezien”

This means war vond ik echt een hele leuke film! De rest van de films heb ik zelf niet gezien, maar In Time wil ik nog wel een keer zien!

Ik heb helaas zo weinig tijd om films te kijken!!! Als ik kijk dan zijn het meestal films waarbij ik niet zo hoef na te denken of als ik even wegzak de hele draad kwijt ben. hihihi!:)

Erg leuke lijst… ik heb 50/50 ook gezien maar was er niet helemaal weg van.. must have missed the clue somewhere (?) – Maar This means WAR heb ik pas nog gezien en daar heb ik zooo hard om gelachen 😀 I love it.. en het helpt ook wel dat mijn crush Tom Hardy een flinke rol heeft in de film 😀 hilarisch.. <3 Chelsea Handler erin ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.