Categorieën
Celebs Lifestyle

Bijzondere/bizarre celebrity kindernamen

Na het wereldkundig maken van het blije nieuws dat er een nieuwe spruit op de wereld is gezet is na ‘is het een hem of een haar’ meteen de eerste vraag: en, hoe heet het? De tijden dat het simpelweg Henk, Piet of Jan was lijken voorbij, want tegenwoordig komen nieuwbakken ouders met de meest bijzondere, of zeg in sommige gevallen maar gerust bizarre, namen op de proppen. Zeker de celebs lijken hier bijna een sport van te maken, lees maar mee….

Kim Basinger en Alec Baldwin: Ireland
Julia Roberts: Phinneaus Walter en Hazel Patricia
Stevie Wonder: Mandla Kadjaly Carl Stevland Morris
Jordan en Peter Andre: Princess Tiaamii
Bob Geldof: Fifi-Trixibelle, Peaches, Little Trixie en Honeyblossom
Jason Lee: Pilot Inspektor
Sylvester Stallone: Sage Moonblood
Nicolas Cage: Kal-El
Michael Jackson: Blanket
Shannyn Sossamon: Audio Science
Jamie Oliver: Buddy Bear, Poppy Honey, Daisy Boo en Petal Blossom Rainbow
Demi Moore en Bruces Willis: Rumer Glenn, Scout Larue en Tallulah Belle
Kim Kardashian en Kanye West: North West

Niet alleen de buitenlandse celebs hebben een rijke fantasie als het op babynamen aankomt, ook in Nederland kunnen we er wat van. Wat dacht je van:

Angela Schijf en Tom van Landuyt: Bloem, Mensje en Zus
Eddy Zoëy: Fender en Teuntje
Erik Hulzebosch: Zwaantje Saar
Yvonne Jaspers: Keesje
Emile Ratelband: Rolls Roys
Corine Boon: Body James
Martijn Krabbé: Bickel
Marieke van Ginneken: Catootje
Tooske en Bastiaan Ragas: Leentje, Fien en Catoo
Bart Chabot: Splinter en Spijker
Antonie Kamerling en Isa Hoes: Vlinder

Q: Wat vind jij nou echt de meest bizarre kindernamen?

30 reacties op “Bijzondere/bizarre celebrity kindernamen”

Ik ben zelf werkzaam op een kinderdagverblijf en daar kom je ook echt de raarste namen tegen. Appel, Leffe, Stip en Lintje zijn tegenwoordig namen die je regelmatig hoort. Mijn mond valt vaak open als we weer een geboortekaartje in de brievenbus krijgen.

Ik vind dat er zeker gekke namen tussen zitten. Het verbaasd me echter dat je namen als Catootje, Fien, Leentje of Keesje bijzonder/bizar vind, het zijn gangbare, misschien wat ouderwetse namen.

Teuntje en Zwaan vind ik ook heel normale namen.
Maargoed, het zal ook zijn wat je gewend bent of wat voor omgeving je komt, dat speelt ook zeker mee.

Ik vind de maffe namen van de Nederlandse celebbaby’s wel meevallen. Er zitten een aantal vreemde tussen, maar ook een hoop ouderwetse namen.. en een aantal namen die ik vrij normaal vind.

Ik vind het eigenlijk echt zielig voor zo’n kind..altijd vreemde blikken als ze zich moeten voorstellen..Pilot Inspektor..Audio Science..Sage Moonblood..Echt sneu (Maar wel een leuk artikel, het blijft verbazen hoeveel vreemde namen er zijn!)

Ooooh dat lijkt me echt helemaal niets, zo’n naam. Alsof je per se bijzonder wilt zijn en wil opvallen… Hester hoor je ook niet al te vaak, maar da’s tenminste nog een normale naam. Ik vind Marolise ook erg mooi! En mijn zus heet Louise, dat vind ik ook zeker wel wat hebben. Ik hoorde pas van iemand die een kindje had gekregen dat ‘Fat’ (+ rare doopnaam) heette, ik zie het al helemaal voor me dat je dan in Amerika/Engeland komt en zegt ‘Hi, I’m Fat!’ Dat slaat toch nergens op?!

Ik vind Zus enzo niet mooi, maar denk wel dat het scheelt dat haar man Vlaams is. Volgens mij is die naam daar gangbaarder. En Blanket was een bijnaam, geen echte naam. Ik vind heel veel namen echt te idioot voor woorden, belachelijk dat dat allemaal zomaar mag. Mijn kinderen hebben geen veelvoorkomende namen, maar ze zijn ook niet bizar.

En ik maar zagen op speelpleinwerking dat er veel rare en gecombineerde namen zijn en veel die op elkaar geleken, maar deze gaan er over xpxp

Bij babyboom had een stel hun kindje Siemen genoemd. Helemaal niks mis mee in het Nederlands. Niet mijn smaak, maar goed. Maar… Ik vraag me af hoe dat mannetje zich later in het Engels gaat voorstellen… Want de uitspraak Siemen in het Engels (semen) betekend zaad. xD

Het gaat hier om bijnamen. Deze kinderen heten zo niet echt maar dit zijn gewoon koosnaampjes. De meeste kinderen krijgen die wel dus ik snap niet zo goed waarom dit nou zo raar is. Mijn koosnamen die mijn ouders me gaven waren Lange, omdat ik de langste was van ons gezin, en muisje omdat ik vroeger best verlegen was. Mijn zusje kreeg de bijnaam Wittert omdat ze dacht alles altijd beter te weten. Brabants dialect.

Hier moet ik -als familie zijnde- toch even op reageren! Zijn zoons heten Splinter en Storm 😉 Nog steeds best apart, maar een Spijker zit er echt niet tussen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.