Categorieën
Lifestyle

5 mannendingen die ik niet snap

Mannen. Heerlijk om naar te kijken, over te roddelen, een relatie mee te hebben, te vervloeken en mee te lachen maar soms is het wel héél duidelijk dat het een heel ander volk is dan wij vrouwen. Als hij dan weer als een lapzwans met z’n benen op tafel op de bank met een fles bier in zijn ene en de afstandbediening in de andere hand naar scheurende auto’s ligt te staren en jij denkt: wat in godsnaam beleeft hij hier voor plezier aan? Ja, zo heb ik ook 5 van die typische mannendingen waar ik als vrouw helemáál niets van snap…..

Racende scheurmonsters
Gisteravond nog vroeg ik mijn vriend wat er nou zo leuk is aan bijvoorbeeld het kijken naar de 24 uur van Le Mans (race). Urenlang staren naar racende scheurmonsters terwijl je niet meer ziet dan iedere keer hetzelfde wegdek en zo af en toe een paar seconden in de pittstop. Hij kon niet ontkennen dat 24 uur inderdaad wel een beetje teveel van het goede is, maar dat ik nou niet snapte dat het toch hartstikke interessant is om te zien hoe die banden verwisseld worden en hoe stoer dat ronkende geluid van die racemonsters is….

Bier
Misschien is dit wel het grootste mannending dat ik niet snap en denk ik ook nooit zál snappen. Niet dat ik het nooit geprobeerd heb hoor, vorige week zelfs nog. Eén ienieminie slokje uit het glas van vriendlief en ik wist weer waarom ik dat hele bierding niet snap. Volgens hem is er niets lekkerder dan een ijs- en ijskoude Heineken of Hertog Jan als je dorst hebt. Nou, geef mij dan maar gewoon een glas water alsjeblieft.

Gamen
Oh, een spelletje spelen vind ik hartstikke leuk, maar dan heb ik het over Mens Erger Je Niet of Monopoly. Mannenspelletjes gaan over elkaar afschieten met de grootste wapens en herrie, ontzettend veel herrie. Waar ik een spelletje na een uurtje wel gezien heb kunnen zij hier rustig 24 uur in de week mee vullen en het doen lijken alsof hun leven er écht van afhangt.

Mannenhumor
Tja, mannen en humor. Op zich hebben de meeste het wel (uitzonderingen daargelaten), maar helaas is het vaak van een dusdanig laag niveau waar ik als vrouw niet echt van gecharmeerd ben en helemaal niet als wij het dan ook nog eens moeten ontgelden.

Techniek
Een relatie is geven en nemen en omdat mijn lief ook wel eens naar mierzoete meidenfilms met roze bruidsjurken kijkt geniet ik ook wel eens mee van allerlei ‘interessante’ Discovery programma’s waarin een paar gestoorde kerels voor de wetenschap testen of je door het eten van brood met maanzaad een positief resultaat bij een drugstest kunt krijgen (gek genoeg bleek het antwoord ‘ja’) of in detail vertellen hoe die motor in elkaar steekt. Oke ik geef toe, sommige dingen zijn nog best geinig om te zien en te weten maar bij al die rare, ingewikkelde technische details waar je helemaal niks mee kunt haak ik echt af.

Q: Wat zijn voor jou van die typische mannendingen waar je echt helemaal niets van snapt?

36 reacties op “5 mannendingen die ik niet snap”

haha,dit zijn ook de dingen die ik ook niet snap.Ik kan er nog wel 20 bij opnoemen:P
Waarom mannen soms niet logisch kunnen nadenken,
Waarom ze niet 2 dingen tegelijjk kunnen zoals meeste vrouwen:)…etc

Met stip op nummer 1 staat het eeuwig negeren van een volle vuilniszak/vies gootsteenputje/smerige kookplaat, maar wel klagen over stof onder het bed. Gamen streep ik maar weg tegenover mijn liefde voor vrouwenseries;)

Ik snap ze allemaal wel, behalve gamen! Zelf houd ik ontzettend van een goede game op mijn xbox 360. 😉 Gamen en beauty zijn mijn twee grote hobbies. Aghja, iedereen zijn eigenaardigheden toch?

Oeioei, voel me niet echt vrouwelijk nu.
Ik houd wel van een glas bier, en als ik tv kijk is het vaak discovery, NG of iets in die richting, ik heb dan echt weer een hekel aan van die soapseries en romcoms haha.

Ik ook niet, haha. Ik ben dol op gamen, Discovery, NG en stiekem vind ik het ook leuk om naar race’s te kijken… Achja, ik wist al dat ik niet zo vrouwelijk was, behalve als het ovet beauty gaat ^^

Als Belgische vind ik het wel logisch dat je ‘bier’ als Heineken niet lust :p. Niet dat ik zelf een bierdrinker ben (ik verkies toch nog altijd een lekker wijntje) maar bepaalde biertjes kan ik toch wel apprecieren! Probeer eens een Tripel Karmeliet of een fruitbiertje (kriek, framboos,…) als je daar de kans toe hebt. Echt lekker!

Ik snap ze ook niet hoor, de dingen die jij opnoemt. Maar met kop en schouder steekt daar toch gamen bovenuit. Gamen is leuk voor een paar minuten niet constant. Ik ken zo iemand die ook constant aan het gamen is.

Ergens snap ik die eerste wel. Ik vind het ook leuk om Formule 1 te kijken. Ik moet zeggen dat ik het geen uren vol kan houden, 20 minuten vind ik leuk, daarna is het klaar.
De rest begrijp ik ook niet…

1 en 2 ben ik het zeker mee eens, vooral het bier, gatver!

Gamen doe ik zelf ook, net zoals ik ook mannenhumor heb 😛 En van die discovery programma’s kan ik ook wel van genieten 😉 Dusja die drie kan ik dan wel weer begrijpen 🙂

Haha begrijp je helemaal! Snap vooral niet wat er zo leuk is aan schietspellen, zie je mij echt niet doen hoor. Maar waarschijnlijk denken zij hetzelfde over ons, waarom wij van make-up houden 🙂

wat dacht je van je vieze was na het douchen gewoon in de badkamer laten liggen? of zn vuile sokken naast t bed.
klagen over het avondeten maar zelf aardappelen nog aan laten branden.
zn teen stoten en doen alsof ie doodgaat.
zal ik nog even doorgaan? hahaha

hehe bier, gamen en mannenhumor snap ik best wel, doe er zelf aan mee 😛 maar de rest… dat ze af en toe niet kunnen doordenken snap ik trouwens ook niet zo. maar aan de andere kant is het wel zo makkelijk leven 😉

Dat mannen anders denken heb ik inmiddels wel door. Ik heb ook het idee dat logisch relatief is en ook wel echt sexe afhankelijk. Je kan dan ook wel echt merken dat hij minder oplet met hoe het er in de keuken bv aan toe gaat en als hij iets opruimt moet ik hem ook wel vertellen waar het moet, anders vind ik het niet meer terug. Wat hij aan bier vindt, nja ik snap het wel een beetje. Er zijn wel biersoorten die ik lekker vind. Heiniken vind ik niet te drinken maar zoiets als den gulden draak vind ik best lekker. Zo is Kriek vrij zoet bier en wordt (in mijn omgeving) vaak vrouwenbier genoemd. Muja waarom hij speciaal bier wilt, ja ik heb ook liever Essie ipv Catrice.

Ik snap bij mannen niet waaom ze geen hints snappen. Ze kunnen elkaar zinnen afmaken, maar soms snapt hij het nóg niet als ik het letterlijk tegen hem zeg. Ik hou er niet van om “ik zei het nog tegen je” te moeten zeggen. Siekem vind het ik ook erg stom dat ze minder met familie hebben. Ik ga graag naar mijn en zijn ouders, maar ik moet hem steeds aan zn oren meesleuren. Voelt enorm stom om te doen, mja anders komt er nooit iets van. Verder kan ik niet zo goed tegen van diemannen die altijd stoer moeten zijn/doen.

Poe, ik lijk wel een man! (maar dat wisten we al)… Ik vind racende auto’s ook geweldig en games als Call of Duty en Halo ben ik gek op! Ook is Discovery mijn favoriete zender en dan vooral How it’s Made en mythbusters :p ben ook elke dag zo’n 8 tot 10 uur achter de comp te vinden en kan menigeen helpen met allerlei compprobleempjes. Kan soms meer lachen om mannen- dan om vrouwenhumor..

Het enige wat k echt helemaal nix vind is bier, niet te zuipen!
Maar ja ik ben nou eenmaal een meisje-meisje met bijna alleen maar mannenhobby’s … N.E.R.D!

Leuk! ^^ Ik heb best wel wat “mannelijke” kantjes, zo kijk ik niet graag meidenfilms maar wel actie of horror.
Die testjes op discovery vind ik ook leuk ^^
Maar bier en voetbal snap ik echt niet, bah! Toch zijn er veel vrouwen die bier drinken op fuiven en die voetbal kijken…

Leuk artikel! De meeste dingen snap ik ook wel hoor! Maar bier, goh, enigszins wordt dat voornamelijk veel gedronken door studenten omdat het zo goedkoop is, en het is gewoon iets dat je moet leren drinken! Al vind ik een dame op het terras met een pilsje nou ook helemaal niet zo classy… Het zijn dan ook niet voor niets MANNENDINGEN 😉 !

Inderdaad, bier. Wat is er zo fijn aan bier? Mijn vriend vind bier ook heerlijk. Ik vind het maar niets. Het smaakt bitter en er zit gewoon niks geen bijzondere smaak aan. Iehwl.

Nou, doe mij maar met warm weer een lekker rosé biertje hoor!! Mannenhumor kan ik wel waarderen, dat begrijp ik eerlijk gezegd beter dan vrouwenhumor… Af en toe heerlijk plat of simpel, ik lig in een deuk! En over het algemeen: ik vind die verschillen tussen mannen en vrouwen juist heerlijk! Dat maakt mannen voor mij juist zo aantrekkelijk… Geef mij maar een ‘echte’ man, haha!

Heel erg leuk artikel, haha! Leuk geschreven ook 🙂 Snap zelf heel veel dingen van mannen/jongens niet.. De humor is (bij sommige) het ergste, haha!

Haha, leuk om te lezen! Ik ga juist meer met mannen om dan met vrouwen en ik kan gerust een uur lang met een man over alle ins en outs van motoren praten ofzo, vind ik heerlijk 🙂 Een koud biertje op z’n tijd vind ik ook weinig mis mee maar gamen en autoraces kijken zie ik ook het nut niet zo van in. Ik vind het leuke aan mannen juist dat het iets mysterieus heeft omdat ze zo anders zijn, dat blijft interessant 🙂

O jee.. Ik voel me niet erg vrouwelijk meer nu… Oke van een race kijken en gamen hou ik ook totaaaaaal niet! Al moet ik dan alweer zeggen dat ik auto’s toch wel weer interessant vind en af en toe nog vrij technisch ben ook! En een ijs en ijs koud biertje , daar kan ik ook erg van genieten.. Oei oei bad for me! Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.