Categorieën
Lifestyle

5 dingen die je beter niet kunt doen tijdens een kerstborrel…..

Zo in de week voor Kerst regent het kerstborrels en da’s natuurlijk hartstikke gezellig, lekker een beetje aan de champie en de kerstkransjes met je collega’s. Iedereen is even uit z’n strakke werkregime en misschien ook stiekem wel een beetje uitgelaten zo voor de feestdagen (lees: vrije dagen!!). Genoeg ingrediënten voor een misschien net iets té gezellige kerstborrel waar je dingen doet die je de volgende dag van een kopje koffie liever niet over jezelf zou willen horen. Daarom vandaag 5 dingen die je beter niet kunt doen tijdens een kerstborrel en hey, een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Under- of overdressed
Je hoeft echt niet te verschijnen alsof je naar de grootste glamourparty van het jaar gaat, maar een beetje moeite doen kan geen kwaad natuurlijk. Omdat iedereen al van 9 tot 5 tegen dezelfde outfit aan zit te kijken is het wel zo leuk om voor na vijven je laarzen even te wisselen voor een kek hakje en die grote hutkoffer voor je boterhammen en papieren in te ruilen voor een leuke clutch. Als je tussen je werk en borrel door even naar huis gaat voor a quick change snap je hopelijk wel dat het een beetje – of zeg maar 2 beetjes – not done is om vervolgens in je lubberbroek met gaten en mayonaisevlekken terug te komen.

Jezelf opdringen
Zo’n (zogenaamd) leuke en gezellige borrel is voor veel mensen nog best een behoorlijke opgave, want zie maar ’s een paar uur de praat te houden met mensen waar je stiekem misschien heel weinig mee te bespreken en gemeen hebt. Natuurlijk is het goed om je in gesprekken te mengen en van je te laten horen maar geloof me, het is meestal niet de allerbeste optie om je tot vervelens toe aan alles en iedereen op te dringen, je overal mee te bemoeien en te pas en te onpas dingen te brullen. Just. Don’t.

Teveel drinken
Alrighty, deze is héél belangrijk. Ja, het is heel verleidelijk om eindelijk eens flink aan de zuip te mogen op kantoor en ja, zo’n borrel verloopt dan ineens heel wat makkelijker maar echt, je gaat zo de mist in. Een wijntje dat verkeerd valt en je hangt ineens om de nek van je baas, doet de stagiair hele oneerbare voorstellen en laat zelfs die saaie van de administratie denken dat ‘ie een kans bij je maakt. Voor ze nog diezelfde avond de AA voor je gaan bellen: ken je grenzen en houd het anders gewoon lekker bij een Jillz’je 0%.

Roddelen
‘Heb je Suzanne gezien, dat kind heeft ook echt geen normale schoenen in de kast staan hè? En gosh, wat is die Mark toch een sukkel, staat ‘ie weer te slijmen bij de baas. Hey, ik heb trouwens via via gehoord dat die slome Charlotte er volgend jaar uitvliegt, dat werd verdorie tijd!’ Jup, zet een paar vrouwen bij elkaar in een ruimte en de smeuïge roddels vliegen je om de oren. Prima voor in de wc of in de kroeg, maar de jaarlijkse kerstborrel is daar nou niet per definitie de meest geschikte plek voor. Met een paar champies in je mik gooi je er misschien net wat meer uit dan je zou willen en zou het meteen weleens je laatste borrel kunnen zijn geweest…

Aanpappen met baas/collega’s
Oja, ik kan het me helemaal voorstellen hoor: je zit al járen dag in dag uit te kwijlen bij die te knappe baas van je en dan lijkt zo’n kerstborrel de ideale gelegenheid om ‘m ’s heel duidelijk te maken dat je helemaal de hots voor ‘m hebt. Lijkt ja, want je zal de eerste niet zijn die een flink blauwtje loopt. Het is en blijft je baas en misschien is ‘ie al bezet, valt ‘ie helemaal niet op vrouwen of is ‘ie er gewoon niet van gediend. Dus ‘m volgen naar de wc en effe keihard tegen de muur drukken? Doe maar niet.

Q: Heb jij weleens iets meegemaakt tijdens een kerstborrel waarvan je een beetje rood aanliep?

17 reacties op “5 dingen die je beter niet kunt doen tijdens een kerstborrel…..”

Haha wat een leuk artikel! ik herken mezelf wel in dat roddel gedeelte, ik ben vaak al een beetje lacherig na een glaasje passoa, dus ik hoop dat ik mezelf dit jaar ook een beetje kan temmen 😉

dat te veel drinken ken ik, niet ik maar een collega had zoveel gedronken dat die KO op de wc lag en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht werd. scheelt dat ik toch moet rijden en geen druppel dan drink.

Jouw schrijfstijl bevalt me wel, je hebt een goed gevoel voor humor en het leest makkelijk weg.

Zelf mijd ik zogenaamd sociale onderonsjes zoals kerstborrels liever, ik zie mijn collega’s al veel vaker dan goed voor me is (met als gevolg een gevaarlijk hoge bloeddruk en een diep gewortelde frons door de vele kleine en grote ergernissen op de werkvloer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.