Categorieën
Home & Living

Scandinavisch interieur

Veel wit, ruimte en minimalistisch. Deze drie woorden omschrijven het best hoe het Scandinavische interieur er uitziet. Veel modebloggers als Carolina Engman en Roos van Dorsten zijn al fan, maar wat maakt dit interieur zo populair? Scandinavië

Ten eerste omdat het bijna onrealistisch is om zoiets thuis te creëren. We zien dit soort afbeeldingen vaak genoeg in tijdschriften en op Pinterest voorbij komen, maar wie heeft dit nou daadwerkelijk thuis? De huizen op deze afbeeldingen hebben gigantisch veel ruimte en ramen, maar voor een gemiddeld huis in Nederland is het onmogelijk om dit te hebben. We mogen natuurlijk altijd dromen en dat is dan ook wat we doen bij dit interieur en waarom het zo populair is!

Ten tweede is Scandinavisch interieur praktisch en mooi tegelijk. Vorm en functie zijn hier niet van elkaar te scheiden. Het zijn veelal sterke ontwerpen die lang meegaan, met vaak een lichte kleur uit de natuur. Vandaar dat veel jonge gezinnen steeds vaker kiezen voor deze stijl. Het is tijdloos en je hoeft niet bang te zijn dat er iets kapotgaat.

Ten derde komt Ikea uit Scandinavië. Wie is er nou geen fan van Ikea? En wie heeft thuis niet de Ikea Billy boekenkast staan? Deze kan natuurlijk ook gebruikt worden als schoenenkast. Mocht je wat origineler zijn en meer richting het interieur willen gaan dat op de afbeeldingen te zien is, dan zal het prijskaartje een stuk hoger uitvallen. Even sparen dus, maar dan heb je ook wat!

Ben jij al fan van het Scandinavische interieur?

a90de9ec63ac990b965488e78c0e494a2c5df440403bd4e8a6c982d4704f0c8d

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.