Categorieën
Geen categorie Showbizz

Musicalawards 2013: De avond van Hij Gelooft in Mij

Afgelopen maandag was het weer tijd voor het Musical Awards Gala. Grote winnaar is de musical Hij Gelooft in Mij. Niet alleen de musical, maar ook de hoofdrolspelers sleepten een award binnen.

musical awards

Grote Winnaar

Hij Gelooft in Mij is uitgeroepen tot beste grote musical. De musical versloeg hiermee de andere genomineerde Shrek de musical en Sister Act. Hij Gelooft in Mij is een musical die gaat over het leven van André Hazes. De rol van Hazes wordt vertolkt door Martijn Fischer, die maandagavond zijn aller eerste John Kraaijkamp Musical Award won. De rol van Rachel Hazes wordt gespeeld door Chantal Janzen en ook zij ontving een award.
De musical is al meer dan een jaar te zien in het DeLaMar theater in Amsterdam. Tot en met maart is Hij Gelooft in Mij daar nog te bewonderen.

Overige awards

Een andere winnaar van de Musical Award is Paul Groot. Hij kreeg de prijs voor beste mannelijke bijrol in een grote musical. Nog een prijswinnaar voor Hij Gelooft in Mij is Doris Baaten. Zij mocht een award in ontvangst nemen voor beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. Verdere prijswinnaars zijn Arjan Ederveen, Maaike Widdershoven, Maaike Martens en ook Alex Klaasen ontving een prijs.

Dit jaar was het gala niet op televisie te volgen. In 2010 was het de laatste keer dat de AVRO de awards uitzond. Daarna verhuisde het spektakel naar RTL4, maar dit werd geen succes. In 2012 werd besloten om geen show te organiseren en dit jaar bleef het bij een bescheiden gala.

(Bron: Parool)

Één reactie op “Musicalawards 2013: De avond van Hij Gelooft in Mij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.