Categorieën
Geen categorie News

Kerstliedjes in Gebarentaal

Kleine Claire Koch zingt een kerstliedje mee in gebarentaal, zodat ook allebei haar dove ouders kunnen volgen waar het liedje over gaat. Hartstikke knap van zo’n klein meisje, zeker als je bedenkt dat de juf haar eigenlijk hele andere gebaren heeft aangeleerd.

kerstliedje

In de kindertijd is kerst, naast Kerstmis zelf, ook een tijd van voorstellingen opvoeren en liedjes zingen. Bij het kinderkoortje in de video valt één meisje, die in het rode geruite jurkje, wel heel erg op. De kinderen hebben bijpassende bewegingen bij het liedje geleerd, alleen dat ene meisje gaat totaal haar eigen weg. Haar bewegingen wijken wel heel erg af van de andere bewegingen. Ze doet lekker haar eigen ding zou je denken. Ze voert haar eigen showtje op. Of zou ze de boel op stelten zetten? Nee, dit kleine meisje is alleen maar heel erg lief. Allebei haar ouders, die in het publiek zitten, zijn allebei doof en zij zingt het liedje letterlijk met handen en voeten, zodat ook haar ouders kunnen zien wat er gezongen wordt.

Het is zo schattig om te zien dat het meisje soms wat in de war raakt met de gebaren die haar klasgenootjes uitvoeren en de gebarentaal die zij naar haar ouders wil overbrengen. Hoewel het wat verwarrend is, schakelt ze super snel. Ze ratelt met haar handen de gespelde letters achter elkaar op. Wat knap van de kleine Claire Koch, want zo heet ze, dat ze zich zo kan focussen op de gebarentaal.

Hoe veel leuker zou het journaal zijn als zij de nieuwe gebarentolk wordt?

Bron: LINDA.nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.