Categorieën
Beauty Geen categorie Gezichtsverzorging Make-up

Het make-up wonder dat blush heet

Misschien denk je bij blush wel aan overdreven roze wangetjes en een barbie-look, maar blush is veel meer dan dat. Misschien wel een van de meest ondergewaardeerde make-up producten is toe aan een beter imago. Wanneer je het poeder goed inzet zie je er meteen een stuk gezonder en frisser uit.

blush_3

Kies de juiste kleur
Blush hoeft niet perse roze te zijn. Elk huidtype heeft een andere kleur blush nodig om goed uit te komen. Vroeger kon je alleen kiezen uit verschillende kleuren roze, maar ondertussen kan je ook gaan voor perzik, nude-tinten en zelfs bordeaux. De juiste kleur laat je stralen.

Lichte huid: Lichte kleuren roze en koraal geven je een mooie blos.
Lichte huid met rode ondertoon: Perzik kleuren staan bij jou het mooist.
Olijfkleurig: Roze en perzik kleuren staan jou beide goed. Een blush met bruintinten kan jij wederom ook goed hebben.
Donkere huid: Een blush met diepere kleur staat prachtig bij dit huidtype. Bruintinten, donkerroze en rood geven jou extra uitstraling.

Ben je toch niet helemaal zeker over wat jij mooi vindt staan bij jezelf, vraag dan om advies bij bijvoorbeeld een parfumerie.

blush_2

Hoe aan te brengen
Heeft jouw moeder je geleerd hoe je blush (zij noemde het misschien zelfs nog wel rouge) moet aanbrengen? Vroeger werd altijd verteld dat je een pruilmondje moest maken, en de blush van je slaap over de ontstane lijn over je wang moest aanbrengen. Tegenwoordig raden beautyspecialisten aan een kruisbeweging te maken over de appeltjes van je wangen, maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

Nog meer voordelen
Er zijn een paar heerlijke trucjes die je kan toepassen met blush. Zo kan je poeder blush gebruiken als oogschaduw en cream blush als lipgloss. Wanneer je blush mengt met een beetje gezichtscrème maak je de kleur intenser en blijft hij langer zitten.

Q: Gebruik jij dagelijks blush?

Afbeelding

3 reacties op “Het make-up wonder dat blush heet”

Love blush! Ik ben er alleen nog niet zo goed in, waardoor ik wel eens als een clowntje rondloop 🙁
Ja rouge, hihi zo ken ik het ook nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.