Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Zo maak je sporten leuk!

Mèhhh, moet ik nou alweer? Weer anderhalf uur mezelf in het zweet werken op weer diezelfde apparaten? Komt het je bekend voor? Wees gerust: je bent zeker niet de enige bij wie deze gedachten een paar keer per week door het hoofd schieten. Femme Magazine schiet te hulp en geeft je een aantal tips waarmee sporten direct een stuk aangenamer wordt!

DRESS TO IMPRESS
Laten we eerlijk wezen: jezelf in het zweet werken is toch echt heel wat more fun in leuke sportkleding. Dus: trakteer jezelf op een uurtje (online) shoppen en scoor een paar leuke sportbroeken, hemdjes, schoenen en accessoires. Moet je eens kijken hoe snel jij die wil gaan gebruiken!

SPORTDATE
Ben je zo iemand die altijd wel een reden weet te verzinnen om niet te gaan? Het is waarschijnlijk de meest oude tip ever, maar ga gezellig samen met iemand. Spreek een aantal dagen/tijdstippen in de week af waarop jullie gaan sporten en hiermee wordt de drempel om af te zeggen net wat hoger.

ROCK THAT BODY!
Mocht je toch liever alleen gaan sporten ren je die kilometers toch net even wat makkelijker met een lekker muziekje eronder. Dus zet je iPod vol met lekkere beads en gáán!

GOAL!
Het is psychologisch bewezen dat je meer discipline opbrengt en meer gemotiveerd bent als je echt een doel voor ogen hebt. Het is dus goed te bedenken waarom je 3 keer per week naar de sportschool wil gaan, bijvoorbeeld om een x aantal kilo’s te verliezen of om niet meteen aan het zuurstof te moeten als je een trap opgelopen bent. Het werkt echt heel motiverend als je na die wekelijkse work-outs op de weegschaal staat en er weer een kilo af is!

GROEPSLES MUZIEK (BODYPUMP)
Er zijn mensen die het echt vreselijk vinden om week in week uit aan al die apparaten te sjorren en hangen, maar dan is er natuurlijk altijd nog een andere, superleuke optie: groepslessen als bodypump en zumba. Lekker swingen en calorieën verbranden. Yeah!

Q: Welke elementen maken sporten voor jou een stuk leuker?

4 reacties op “Zo maak je sporten leuk!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.