Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Warming-up

Yes! Je hebt jezelf er toe gezet om te gaan sporten. Maar voordat je begint is het belangrijk om eerst goed op te warmen. Hoe? Lees het op Femme Magazine.

warmingup
Voordat je begint met sporten, moet jouw lichaam eerst goed opstarten. Zonder goede warming-up is de kans op blessures heel groot. Een goede warming-up zorgt ervoor dat je meer kracht en snelheid hebt. Ook verbetert daardoor het uithoudingsvermogen. Wanneer je spieren warm zijn, zijn ze goed doorbloed. Daardoor zijn de spieren minder kwetsbaar en is de kans op blessures veel kleiner. Een goed begin is het halve werk.

Begin rustig en simpel. Inlopen is een van de beste oefeningen om mee te beginnen. Laat het lichaam langzaamaan warm worden. Vervolgens kan je over gaan op de rekoefeningen, probeer daarbij elk lichaamsdeel te bewegen. Wanneer je uitgerekt en gestrekt bent is het tijd voor wat andere oefeningen. Dit kan per sport verschillen. Een tijdje terug schreef Femme Magazine over Blogilates en de enthousiaste instructrice Cassey Ho. Ook zij heeft een perfecte warming-up samengesteld. Deze kan je prima voor de laptop volgen, voordat je begint met de andere oefeningen.

Op Youtube barst het van de warming-up video’s. Elk laat zien hoe belangrijk het is om goed warm te worden voor het sporten. Start voor het sporten zo’n video op en warm jezelf op voordat je begint met je excercise!

Hoe warm jij jezelf op voordat je begint met sporten?

(Bron)
(Bron beeld: Tumblr)

2 reacties op “Warming-up”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.