Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven

Royal Green Selenium Complex

Selenium, een essentieel spoorelement. Maar wat wilt dat nu zeggen…. Ons lichaam kan selenium zelf niet aanmaken en daarom moet het vanuit onze voeding komen. Ons lichaam heeft er in tegenstelling tot mineralen zoals calcium minder van nodig. Van een spoorelement heb je maar enkele tientallen microgrammen nodig, zo weinig; maar toch kunnen we niet zonder.

selenium2

De voornaamste functie van Selenium is ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Het is een antioxidant tegen onstabiele, schadelijke cellen die schade kunnen toebrengen aan ons lichaam zoals bijvoorbeeld: veroudering en ziektes die onze lichaamscellen beschadigen zoals verschillende soorten kanker (!) Ook ondersteund het normale groei en ontwikkeling en helpt het bij verminderen van de toxiciteit van zware metalen. Dit komt doordat selenium complexen kan vormen met enkele zware metalen zoals Kwik, cadmium, beryllium, thallium, arseen en lood. Inname van Selenium is dus zeker aan te raden.

En wat moeten we nu eten om ons selenium op peil te houden? Het zit met name in vlees, vis, hele granen, fruit en groenten. Wanneer we producten welke Selenium bevatten gaan koken kunnen er wel mineralen verloren gaan in het kookwater, maarja het is kiezen of delen. Het lijkt er op dat wanneer je een gezonde eetgewoonte hebt je voldoende Selenium binnen kunt krijgen. Maar dit blijft moeilijker dan dat we denken. Want uit onderzoek is gebleken dat de landbouwbodem in Europa uitgeput is. met als resultaat dat er bijna geen Selenium meer in de grond zit, laat staan in onze groenten en fruit.

selenium

Royal Green Gecertificeerd biologische Selenium

Daarom helpt Royal Green Essentials ons hierbij. Met trots kunnen we melden dat Royal Green het eerste merk is in Europa met een gecertificeerd biologische Selenium. Bijna elk merk levert namelijk synthetische Seleniomethionine. De Royal Green Selenium wordt verkregen uit gecertificeerd biologische mosterdzaad. Om de kracht van Selenium extra te ondersteunen zijn hier gecertificeerd biologische Geelwortel, Gember, Rozemarijn en Kaneel aan toegevoegd. Deze speciale kruiden dragen, samen met Selenium, bij tot het normaal functioneren van het immuunsysteem en beschermt de cellen, tegen oa. Oxidatieve stress.

selenium 1

Royal Green Essentials Selenium Complex is te verkrijgen bij oa. Vitaminstores, Natuurwinkels en  Ekoplaza. Je kunt al een potje met 60 tabletten kopen voor € 19,95

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.