Categorieën
Food & health Recepten

Kletskop

Aah kletskoppen, altijd wel te vinden in oma’s koektrommel. Deze krokante koekjes mogen vaak gegeten worden bij een kopje thee of koffie.. toch?  Maar wisten jullie dat deze wel héél gemakkelijk zijn om zelf te maken? Daarom mochten wij jullie dit recept natuurlijk niet onthouden, heb je even een half uurtje niks te doen.. zorg dan maar dat je koektrommel weer helemaal vol komt te zitten met deze knapperige koekjes.  

kletskop

De kletskoppen worden ook vaak gebruikt als dessert met dan bijvoorbeeld een lekker bolletje vanille of kaneelijs tussen twee kletskopjes. Of er wordt een hartige kletskop gemaakt, de hartige kletskoppen worden meestal gemaakt van kaas of sesamzaadjes, leuk om een voorgerecht mee te maken of om je hoofdgerecht mooi mee te garneren.

Vandaag maken we het basisrecept, hiermee kun je zelf aan de slag. Of je het gewoon als koekje wilt eten of een mooi dessert van wilt maken.. it al starts here.

Ingrediënten

40 gram geschaafde amandelen

60 gram boter

120 gram bruine basterdsuiker

50 gram bloem

½ tl kaneelpoeder

2 el sinaasappelsap

Benodigdheden

Steelpan, koekenpan, garde, eetlepel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Smelt in de steelpan de boter, wanneer deze helemaal gesmolten is roer  je de suiker door de boter, meng dit goed samen.

Voeg het sinaasappelsap en de kaneel toe en mix als laatste de bloem door het mengsel en roer dit geheel goed door elkaar.

Neem de pan van het vuur. En bekleed de ovenplaat met bakpapier.

Schep een eetlepel van het mengsel op het bakpapier en druk deze met de lepel plat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de kletskoppen is, anders lopen deze in elkaar oven tijdens het bakken.

Bak de kletskoppen in de oven voor ongeveer 7 minuten. Ze zullen in de oven lekker gaan borrelen, dit zorgt voor structuur van het koekje. Zorg dat de koekjes op tijd uit de oven haalt anders branden ze helemaal aan.

Q: En al enthousiast geworden om de kletskoppen thuis te gaan maken?

 

3 reacties op “Kletskop”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.