Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Calorieën verbranden met huishoudelijke klusjes

Getver, weer stofzuigen, de badkamer uitboenen, de wasmachine uitruimen en de vloer dweilen. Ja, wij vrouwen zuchten en steunen vaak wat af als het huishouden weer roept, maar…… vanaf nu niet meer! Waarom? Omdat wij je gaan vertellen hoeveel calorieën je kunt verbranden door het doen van een aantal simpele huishoudelijke klusjes!

CAlorieen-verbranden

Aangezien wij vrouwen op en top multitaskers zijn en onze hand niet omdraaien voor het doen van meerdere dingen tegelijk is het toch een heerlijk idee om met het doen van huishoudelijke klusjes en een brandschoon huis en een killer body te krijgen!

Badkamer schoonmaken 400 calorieën
We zien er vaak als een berg tegenop, maar als je je bedenkt hoeveel calorieën je er mee wegwerkt is de kans heel groot dat je na het lezen van dit artikel meteen aan de slag gaat. Het poetsen van het toilet, bad, de douchecabine en wastafel zijn alles bij elkaar al gauw zo’n 400 calorieën, hoppa!

Dweilen 150 calorieën per half uur
Op je knieën, armen uitstrekken, weer opstaan om de dweil even uit te knijpen, met een halfuurtje dweilen gaan er toch al gauw zo’n 150 calorietjes doorheen. Score!

Ramen lappen 150 calorieën per half uur
Het is een klusje dat je hoogstwaarschijnlijk niet iedere week doet, maar het lappen van de ramen is ook een flinke caloriekiller. Trapje op, trapje af, spons uitknijpen, armen de lucht in… Als je een half uurtje bezig bent is dat al gauw zo’n -150 calorieën.

Stofzuigen 200-250 calorieën per half uur
Tegenwoordig zijn ze gelukkig niet zo heel zwaar meer, maar alleen het tillen van de stofzuiger is vaak al een work-out an sich. Als je dan ook nog de hele woonkamer en bovenverdieping meepakt verbrand je toch al gauw zo’n 200 tot 250 calorieën en kun je naderhand met een gerust hart genieten van een welverdiend stukje chocolade nemen. Yay!

 Q: Welk van deze calorie killende klusjes doe jij regelmatig?

Één reactie op “Calorieën verbranden met huishoudelijke klusjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.