Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Interview met fitnesslegende Maya Nassar (deel 2)

Eerder vroegen we Maya Nassar alles over sporten, afvallen en gezond eten. Behalve veel kennis in huis te hebben over die onderwerpen maakt Maya in haar dagelijks leven als professioneel bodybuilder ook veel mee. Daarom stelde we haar ook een aantal vragen over haar talloze covershoots, wedstrijden en fans. 

Maya besloot een aantal jaar geleden het roer om te gooien. Ze begon met veel sporten en gezond eten, en vond dat zo bevredigend dat ze anderen wilt inspireren en helpen hetzelfde te doen. Ze verdiepte zich in fitness, volgde cursussen en is zelfs een gecertificeerde fitness trainer geworden. Daarna deed ze namens Libanon mee aan internationale competities (en het winnen daarvan!). Maya is daarmee het eerste Arabische fitness model dat namens haar land deelneemt aan competities. Ondertussen heeft Maya een eigen programma op MTV in Libanon, siert ze de covers van sportmagazines en heeft ze een eigen sportapp.

Lees het eerste interview met Maya hier!

Maya Nassar Fitness

Ben je ondanks je winsten, covershoots en fotoreportages nog wel eens onzeker over je lichaam? Krijg je ook wel eens negatieve reacties van mensen en hoe reageer je daar op?
“Jazeker, ik ben nog af en toe nog onzeker. Ik heb een tv-show en op tv lijk ik zwaarder dan ik eigenlijk ben. Ik krijg wel eens opmerkingen in de trant van: ‘oh ik dacht dat je dunner was’. Ik ben nou eenmaal niet dun en zal dat ook niet worden. Sterker nog, ik wil dat niet eens. Ik ben gezond en dit is het lichaam waar ik blij mee ben. Toch heb ik net als iedereen af en toe onzekere momenten.”

Wat voor relatie heb je met je volgers op Social Media? Maak je ook gekke dingen mee?
“Ik krijg dagelijks e-mails van volgers. Vaak zijn het positieve reacties. Laatst was er een meisje die zei dat mijn App en tv programma haar leven totaal veranderd hebben. Ze sportte nu en at gezond en lekker. Ik laat zien dat het vooral gaat om een healthy lifestyle en dat je jezelf prettig voelt. Ik promoot geen crash diëten of honger lijden. Ik promoot clean eating en dat kan zeker op een heerlijke manier.

Rare dingen maak ik ook mee. Af en toe heb je er mensen bij die om een magische oplossing vragen. Zij vragen mij dan bijvoorbeeld: “Maya I really love junkfood en can’t give it up, can I still lose weight?”. Om dat soort vragen moet ik dan lachen, maar ik geef gewoon serieus antwoord. Daarnaast zijn er ook religieuze fanatiekelingen die het maar niks vinden wat ik doe.”

Wat is er uniek aan je fitness app Startlivingright? Kunnen vrouwen in Nederland die ook gebruiken?
“Mijn app is alles wat je nodig hebt voor zowel voeding als sport. Het is eigenlijk een mini personal trainer en voedingsdeskundige in je broekzak! Mijn app is in tegenstelling tot vele andere apps geheel gratis en je wordt niet lastig gevallen met reclame. Mijn app staat regelmatig op nummer in de Libanese app store, dat is iets waar ik heel erg trots op ben! Een ander leuk feitje is dat het Libanese ministerie van jeugd en gezondheid mijn app endorsed!”

Maya Nassar Fitness

Weet je nog hoe je je op je eerste bikini competitie voelde? Voel je je nog steeds zo wanneer je een competitie of shoot hebt?
“Oh ja ik weet dit nog als de dag van gisteren! Het was altijd mijn doel om deel te nemen aan een competitie. Ik was best nerveus maar ook heel erg opgewonden. Ik kon niet geloven dat het zover was en hoever ik gekomen was. Het was DE dag dat ik mijn doel bereikt had. Ik heb dan misschien niet mijn eerste competitie gewonnen maar ik voelde me wel een winnaar. Ik had echt doorgezet en mijn doel bereikt en was nog nooit zo goed in shape geweest. Dat voelde ontzettend bevredigend. Wanneer ik terugdenk aan het eerste moment op dat podium voel ik nog steeds de spanning.”

Welke doelen heb je op dit moment voor ogen? Hoe ziet jouw ideale toekomst er uit?
“Een van mijn doelen is het openen van een eigen sportschool. Mijn ideale toekomst is het hebben van die sportschool en daar ook mensen te helpen om in de beste vorm van hun leven te komen. Ik heb nu mijn tv show ‘Get Fit by Maya Nassar’ welke twee wekelijks wordt uitgezonden op de populaire Libanese zender MTV. Ik hoop dit in de toekomst te blijven doen zodat mensen mij herkennen en ik hen help om hun leven te veranderen. Daarbij hoop ik mensen te inspireren om te sporten en mythes over sport en voeding te doorbreken. Geloof me, je zou verbaasd zijn over sommige gedachten die mensen over sport en voeding kunnen hebben. Deze mensen wil ik graag helpen gezond en fit te worden!”

Maya Nassar Fitness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.