Categorieën
Food & health Recepten

Homemade Spreads

We beginnen ons langzaam aan alvast te verheugen op de paasdagen, deze feestdag begint bijna net zo groot te worden als Kerstmis. Weer tijd om te genieten van elkaar en lekker te smullen van alle lekkernijen. Om alvast in de stemming te komen hebben we vandaag home made Lemon Curd en Clotted Cream om te serveren bij heerlijke warme scones.

lemon curd
Want scones mogen zeker niet ontbreken op een brunchtafel. Deze zoete broodjes kun je besmeren met zelfgemaakte overheerlijke spreads. Dit typisch Engels broodje wat je ook op een high tea niet mag missen maak je nog smakelijker door te serveren  met “clotted cream”, dit is een dikke zoete room. Hier bovenop kun je jam doen, maar vandaag kiezen wij voor de romige maar frisse “lemon curd”. Met deze zelfgemaakte smeersels steel jij zeker de show met Pasen, delicious.

easter_eggs_4-t2

Ingrediënten
Lemon curd

  • 2 citroenen
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 75 gram roomboter

Clotted cream

  • 125 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker

Benodigdheden
2 mengkommen, pan, rasp, handmixer, garde, plasticfolie

Bereidingswijze
Clotted cream
Klop met de handmixer de slagroom en vanillesuiker, het hoeft niet zo stijf als normale slagroom te worden. Klop het net zolang totdat het een dikke pudding is. Voeg de mascarpone erbij en klop dit geheel goed door elkaar en klaar is je verrukkelijke clotted cream.

Lemon curd
Neem een kom en breek hier de twee eieren in, neem één eidooier en voeg deze toe. Voeg de suiker toe en klop dit tot een mooi egaal geheel, het hoeft niet te gaan schuimen

Was de citroenen en rasp de schil totdat je het wit ziet van de citroen, pers de citroenen uit in de kom met het suikermengsel en voeg de schil toe.

Zet een pan gevuld met water op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur laag en zet je een grote glazen kom op het pannetje. Je kunt nu de boter au bain-marie laten smelten. Wanneer alle boter gesmolten is voeg je het citroen/suikermengsel langzaam toe.

Nu blijf je net zo lang roeren totdat het mengsel dikker wordt, ongeveer zo dik als vla, dit duurt ongeveer 8 minuten.

Dan haal je het pannetje van het vuur en laat je het afkoelen, om te voorkomen dat er een velletje op de lemon curd komt dek je het mengsel af met plasticfolie (zorg ervoor dat het plastic op het mengsel ligt).

Als de lemon curd is afgekoeld wordt deze ook nog iets dikker. Je kunt de lemon curd ook invriezen als het teveel is, deze kun je dan voor maanden goed houden.

Q: Wat zijn jullie culinaire plannen voor de Paasdagen?

Één reactie op “Homemade Spreads”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.