Categorieën
Food & health Gezond leven

Deze theesoort helpt rimpels te voorkomen

Wist je dat bepaalde theesoorten helpen rimpels te voorkomen? Niets zo fijn als op de bank kruipen met een flinke pot thee en een boek. Maar thee heeft nog een gigantisch voordeel: kies de juiste soort en het helpt bij al je kwaaltjes.

theesoorten, kwaaltjes, rimpels

Huidveroudering
Witte en groene thee zitten beide vol antioxidanten die goed zijn voor de huid. Nog belangrijker: volgens onderzoek zorgen deze theesoorten ook voor het verminderen van rimpels! Witte en groene thee zorgen voor een vermindering van de aanmaak van het MMP enzym in de huid. MMP enzymen breken onder andere collageen en elastine in de huid af, wat zorgt voor rimpels. Een hele goede reden om heel veel witte en groene thee te drinken dus.

theesoorten, lavendel

Menstruatiepijn
Dat we er elke maand weer aan moeten geloven, betekent niet dat we er niks tegen kunnen doen. Niets zo vervelend als pijnlijke buiksteken tijdens die ene week van de maand. Grijp niet meteen naar de pijnstillers, maar probeer eens een grote pot gemberthee. Gember is een milde bloedverdunner en zorgt dat je bloed harder gaat stromen. Daarnaast werkt het ook pijn verminderend, ideaal om de gehate krampen tegen te gaan. Ontspannende theeën zoals kamille of lavendel helpen ook heel goed bij menstruatiepijn.

Lusteloosheid en vermoeidheid
Hoewel het soms heerlijk is om lusteloos op de bank Netflix te kijken, komt een energiedip niet altijd goed uit. Gelukkig helpt thee ook weer tegen dit ongewenste fenomeen. Muntthee geeft bijvoorbeeld meer energie en wekt ook eetlust op. Hoewel het niet aanlokkelijk klinkt, is ook brandnetelthee energieopwekkend. Daarnaast werkt het zuiverend en voert het afvalstoffen af.

Q: Ken jij meer theesoorten die kwaaltjes verhelpen?

AfbeeldingBron

3 reacties op “Deze theesoort helpt rimpels te voorkomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.