Categorieën
Fashion Tips

What to wear met Koningsdag

Ojee Koningsdag valt op 26 april in plaats van 30 april waarop Koninginnedag altijd viel en wat in ons systeem vastgeroest zit. Dat betekent dat we 4 (ja 4!) dagen minder de tijd hebben om onze outfit voor te bereiden op deze festiviteit. Dus we moeten flink aan de bak om in de oranjestemming te komen. Daarom hebben we het één en ander uitgepluisd en wat vooronderzoek gedaan.

Kon1

Jurk: €14,95
Kroon: €1,00
Pruik: €4,95
Boa: €3,95
Nagellak: €1,95

Vuurdoop
De eerste Koningsdag kan niet anders dan een knalfeest worden. Zoals het er nu naar uitziet werkt het weer in ieder geval lekker mee, en dat is al het halve werk. Met weercijfer 8, een klein zonnetje, af en toe een wolkje en een klein druppeltje regen staat ons niet veel in de weg om de feeststemming in de juiste banen te leiden. Het andere deel ligt bij de mensen met wie je bent -daar heb je zelf alle invloed op-  en de perfecte outfit. Want wat dragen we op deze dag? Oranje, natuurlijk. Ook al heeft de dag een andere naam gekregen en is de datum ineens veranderd, de kleur van ons land blijft hetzelfde.

Hema helpt
Bij Hema hebben ze jaren lang ervaring met accessoires voor Koninginnedag en ook dit jaar zitten ze vol in de Koningsdag-stemming. Mocht je van vorig jaar en het jaar daarvoor en het jaar dáárvoor geen oranje jurk meer in de kast hebben hangen, dan kun je bij Hema terecht voor een oranje ensamble, waarmee je er weer jaren tegenaan kunt. Na er alles aan gedaan te hebben om in de kleur oranje niet uit de toon te vallen is een kroon natuurlijk onmisbaar. Je kunt in de weer gaan met gouden schmink, toch blijft een echte kroon die je óp je hoofd zet het leukste. In dat opzicht blijft dat kindje diep van binnen zich in ons schuilhouden. En bam daaronder een knal oranje boblijn, omdat de bob zijn comeback maakt en omdat het niet gek genoeg kan. Een rood-wit-blauwe boa om de hals en oranje nagellak om ook het oranje puntje op beauty gebied niet te missen. Máxima eat your heart out.

 Q: Hoe ziet jouw outfit voor Koningsdag eruit?

Één reactie op “What to wear met Koningsdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.