Categorieën
Fashion Nieuws

Shazam voor kleding: ASAP54 app

We kennen allemaal Shazam: de app die je in de strijd gooit wanneer je een liedje niet herkent en wil weten wat de titel van het nummer is en wie de artiest is. Maar hoe zou het zijn als je een vergelijkbare app hebt voor kleding? Een app die kleren scant en je precies vertelt van welk merk het kledingstuk is en waar je het kunt kopen. Hoe vaak zien we wel niet iemand op televisie of gewoon op straat met een droomoutfit. We zoeken ons suf, maar hoe vind je een outfit als je geen enkel aanknopingspunt hebt. Een app die je daarbij een handje helpt zou wel verrekte handig zijn. Die app bestaat dus.

ASA1

ASAP54 heet de app en hij is in ieder geval voor iPhone gratis verkrijgbaar in de App Store. Het werkt als volgt: men ziet een leuk item, men kiekt ‘m met de app, de app graait in zijn eigen database en probeert een match te vinden met het kledingstuk. Net als bij Shazam wil het wel eens voorkomen dat de database niet over genoeg materiaal beschikt en dat er geen overeenkomst kan worden weergegeven. Maar ook daar is een oplossing voor: de gebruiker krijgt dan binnen 24 uur een mail met vijf alternatieve opties van kledingstukken die op het gezochte kledingstuk lijken. Hoe-chill-is-dat! Loooveee technology.

ASA2

Onze ervaring is dat de app vrijwel nooit precies dezelfde kleding suggereert, maar eigenlijk altijd alternatieven zoekt. Maar je kunt met de app wel mensen volgen die weer heel inspirerend kunnen werken. En als zij leuke items hebben gevonden, kun je ze meteen scoren, want het is dan al bekend waar het item te koop is.

Q: Lijkt het je wat zo’n app, of is dit juist een bedreiging voor je portemonnee?

Bron: Nu.nl
Beeld: ASAP54 app

2 reacties op “Shazam voor kleding: ASAP54 app”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.