Categorieën
Fashion Inspiratie

DIY: je nieuwe lievelingsshirt

Zeg “hallo” tegen je nieuwe lievelingsshirt. Met een schaar en een oud shirt, voorzie je je garderobe van een nieuwe vibe. Maar lente, want we kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. Net zoals we niet kunnen wachten om onze garderobe een opfrisbeurt te geven. We zijn niet de enige die smachten naar een nieuw seizoen met nieuwe mogelijkheden toch?

DIY1

Zachtjes zetten de vogeltjes hun eerste tonen in van dit jaar. Af en toe laat de zon zien dat hij nog bestaat. Voorzichtig slaan we alvast wat zomerkleren in om goed voorbereid te zijn. Een goed begin is het halve werk, is het niet? Zeker met die eeuwig durende sale van dit moment is het een goed moment om met onze ogen de opruimingen af te scannen. Opzoek naar nieuw pareltjes en op zoek naar pronkstukken to be.

Wij zijn natuurlijk van de DIY-generatie. Dus niet alles komt rechtstreeks uit de rekken van de H&M, Zara en Primark. Hoewel daar ook genoeg waar hangt met pimp-ambitie. Hier haken we op in door een te gekke, én unieke DIY die we vonden, na heel hard gezocht te hebben. Want in de zomer is het heerlijk om een t-shirt te dragen met airco-mogelijkheden aan de achterkant. Maar natuurlijk wel op een manier zoals het door geen ander gedragen wordt.

DIY2

All you need:
– Een oud hemdje, of een nieuw experiment-waardig hemdje uit de sale.
– Een lint in een kleur die past bij het shirt.
– Textiellijm.
– Een schaar.
– Een potlood, pen of stift om het hart (of een ander figuurtje) mee te tekenen.
– Paperclips of veiligheidsspelden om het lint mee vast te zetten tijdens het drogen.

Stap 1:
Teken net onder het gedeelte van de armgaten, in het midden van het shirt een hart, aan beide kanten 10 cm van de rand af, zoals je ook in de afbeelding kunt zien.

Stap 2:
Knip het hart uit het shirt.

Stap 3:
Pas het lint in het hart om te bekijken hoeveel lint je nodig hebt. Knip iets meer lint van de rol dan je uiteindelijk nodig hebt, zodat je ongeveer 10 cm speling hebt.

Stap 4:
Verdeel de textiellijm over het lint en laat daarbij de 10 cm speling vrij van lijm. Begin aan de onderkant van het hart met het lint aan de zijden van het hart te bevestigen. Leg het lint verticaal op de rand van het hart, zodat de helft van het lint aan de binnenkant van het shirt wordt bevestigd (is mooier voor de afwerking) en de andere helft van het lint aan de buitenkant wordt bevestigd. Bekleed op deze manier de hele rand van het hart met lijm. Knip het overige stukje lint af en gebruik eventueel wat extra lijm om het laatste stukje lint vast te zetten. Maar niet teveel, er hoeft natuurlijk geen lijm design zichtbaar te zijn.

Stap 5:
Zet het lint vast met paperclips of veiligheidsspelden, zodat het op de plek blijft tijdens het drogen. Laat het voor de zekerheid een dagdeel drogen, voordat je het shirt aantrekt, zodat je ervan verzekerd bent dat de lijm goed gedroogd is. En voila, je garderobe is aangevuld met je nieuwe lievelingsshirt.

Beeld: Pintarest

2 reacties op “DIY: je nieuwe lievelingsshirt”

Lijkt me niet zo handig met mijn “voorgevel”, zonder bh gaat het toch wel een heel gewiebel worden hahaha maar leuk idee voor wie het kan dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.