Categorieën
Columns

Column: mijn kat en zijn onbereikbare liefde: muizen

Door Hester – Hester is een 14-jarige scholier en blogger op www.hesterly.nl. Ze is gek op haar Noorse Boskat, onlosmakelijk verbonden met haar mobiel en een echte chocoholic. In deze wekelijkse column schrijft ze graag over alle fenomenen uit haar leven waarmee ze de spot kan drijven – inclusief zichzelf.

cute kitty 2 by ~saphire19991 on deviantART

Er staat nu al wel heel leuk sinds het begin van mijn ‘schrijfcarrière’ hier op BySjanty dat ik gek ben op mijn Noorse Boskat, maar jullie hebben nog helemaal niets van hem gelezen, gezien of gehoord hier. Vandaag ga ik daar een einde aan maken, want zoals je al in de titel hebt kunnen lezen, gaat mijn column vandaag over mijn kat en zijn onbereikbare liefde. Zijn onbereikbare liefde voor de muizen achter onze plintlades in de keuken, om precies te zijn.

Voor ik je daar meer over vertel, zal ik de benodigde achtergrondinformatie over die plintlades geven. Voor wie het nog niet helemaal snapt: het zijn lades onder de keukenkastjes, in de plint (wat een raar woord…) dus eigenlijk. Wij thuis zijn gek op chocolade, koek en mijn ouders op noten, maar omdat dat er niet in sneltreinvaart doorheen wordt gejaagd, zijn die plintlades een mooie opbergplaats voor onze ik-heb-geen-zin-om-naar-de-winkel-te-gaan-maar-ik-wil-NU-chocoladevoorraad. Enige probleem is dat we er met de komst van die lades ook wat muizen bij hebben gekregen. Want geloof het of niet, muizen zijn echt niet zo gek op kaas als ze je altijd laten geloven… Chocolade en noten staan (jammer genoeg) veel hoger op hun lijstje. Zolang ze van mijn favoriete chocolade afblijven, alleen wat minihapjes uit noten die ik toch niet lust nemen en af en toe in een valletje lopen, vind ik het prima, maar pas zat ik op de bank en hoorde ik opeens getrippel. Ieh.

… op een zaterdag besloot ik hem te vergezellen op zijn tevergeefse (maar dat wist hij nog niet) jacht

Mijn kat heeft uiteraard een supergoed gehoor en merkte het bestaan van de muizen dus ook op (niet dat hij ze nog nooit had geroken hoor, maar nu werd hij er weer extra aan herinnerd). Zijn etensbakje staat tegenover zo’n plintlade, maar na vijf korrels draaide hij zich elke keer weer om om gefascineerd voor de plintlades te gaan zitten. Op een zaterdag besloot ik, gaar van het artikelen typen, hem te vergezellen op zijn tevergeefse (maar dat wist hij nog niet) jacht. Ik streek neer op de zwart-witte keukenvloer en keek toe terwijl hij bij elk geluidje van de ene naar de andere kant van de keuken rende. Ik weet niet of je wel eens een kat hebt zien jagen, maar dat ziet er dus echt geweldig uit. Vol geconcentreerd op muizen die veilig achter een ‘deurtje’ zaten en er écht niet voor hem achter vandaan zouden komen. Met zijn poot door het handvatgaatje deelde hij een paar klappen uit, maar de muizen waren uiteraard allang weggerend toen ze die klauw boven hun hoofd zagen hangen. Mijn kat kon dit niet uitstaan en bleef net zolang doorgaan totdat hij 1) honger kreeg of 2) moe werd, maar ik sleepte mezelf na een half uur weer naar boven om mijn to-do lijst af te werken. Was het leven maar zo simpel dat op muizen jagen naast slapen en eten je enige bezigheid is…

Ben jij ook weleens jaloers op het luilekkerleventje van een/je kat? En heb je zelf wel eens last van muizen?

Bron afbeelding

14 reacties op “Column: mijn kat en zijn onbereikbare liefde: muizen”

Wahaha…… wat een schattige kat en hoe oud is deze?
Het is bekend dat muizen inderdaad niet van kaas houden maar van andere dingen…..
Ieh…. nee gelukkig heb ik van muizen geen last.
Maar het komt natuurlijk wel dat mensen er last van kunnen krijgen als het buiten kouder word!
Hier is ook zo een chocoholic….. witte chocolade, puur, met cranderry’s, gevuld met marsepein etc….

Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.