Categorieën
Beauty Make-up

Essence ‘Vintage District’ blush en oogschaduws

Ik ben sowieso verzot op limited edition collecties en producten maar soms, sóms zit er zo’n mooi product in dat je haast niet kunt wachten tot het in de winkels ligt. Dit is ook zeker het geval bij de Vintage District collectie van Essence, die me toch een beauty van een blush heeft, in één woord: wauw. Behalve de gorgeous blush zijn er ook drie ‘vintage’ oogschaduws, die er zeker ook mogen wezen. Go see it for yourself!

Laat ik dan ook maar gelijk beginnen met het juweeltje van de collectie, de 01 It’s Popul-art multi colour blush. En of ‘ie populart is, volgens mij gaat het Vintage District display in ieder Kruidvat filiaal de komende weken dik geplunderd worden. De blush heeft een zacht peachy kleurtje en een bloemdecoratie met een mooi goud tintje die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als highlighter.

Als je met je vinger een paar keer over de bloemdecoratie veegt is het gouden kleurtje binnen no time verdwenen, maar komt er wel een mooi roodbruin tintje voor terug. It’s like magic!

Eigenlijk geeft de blush dus maar liefst drie verschillende kleuren, wat het toch wel een heel multifunctioneel ding maakt. Op onderstaande swatch zie je helemaal rechts het peachy kleurtje, in het midden de gouden highlighter en links het roodbruine kleurtje dat onder het gouden laagje verstopt zit. Best pretty, huh?

De pigmentatie van alle kleurtjes is op zich prima, al vraagt de peachy one wel een paar laagjes om goed zichtbaar te zijn. Weet je, stiekem vind ik het eigenlijk superzonde om deze prachtige blush te ruïneren met mijn vingers of kwast, het liefst zou ik ‘m in een glazen kastje zetten en er nooit aan komen. Gelukkig heb ik meteen twee exemplaren ingeslagen en kan ik er én eentje gebruiken én eentje neerzetten om van te genieten!

Dan heeft de Vintage District collectie ook nog eens drie oogschaduws in petto, die toch ook wel bijzonder te noemen zijn. De 01 I’m so retro, 02 Shopping @ portobello road en 03 Get arty hebben namelijk niet één egale kleur, maar zijn versierd met allemaal gekleurde vlekjes.

De oogschaduws hebben zo’n beetje dezelfde kleuren als de Vintage District nagellakken: grijs, blauw en peachy en zou je dus eventueel op elkaar af kunnen stemmen.

Ik was wel heel benieuwd hoe de oogschaduws met de gekleurde vlekjes zouden uitpakken op een swatch, zou je het zien of zou het puur en alleen ter decoratie zijn?

Naar mijn idee hebben de gekleurde vlekjes (vooral de bruine) alleen van invloed op het peachy kleurtje, want die pakt toch wel iets donkerder en meer bruin uit dan verwacht. De andere kleurtjes lijken er niet veel door te veranderen en zijn mooi petrolblauw en grijs van kleur.

Waar de 01 I’m so retroen 03 Get arty prima gepigmenteerd en lekker zacht zijn, is de 02 Shopping @ portobello road jammer genoeg een beetje stroef van structuur en niet superintens van kleur. Met een aantal laagjes geeft ‘ie alsnog een mooi intens blauw kleurtje, maar daar moet je dus wel even iets meer moeite voor doen dan bij de andere twee.

De Essence Vintage District blush is voor € 3,39 en de oogschaduws zijn voor € 1,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat (tot en met eind maart).

Q: Heb jij de prachtige blush al gescoord? En de oogschaduws, wat vind je daarvan?

34 reacties op “Essence ‘Vintage District’ blush en oogschaduws”

De blush, is geweldig, en ligt uiteraard al in mijn make-up lade 🙂 (die tip van jou om er meteen twee te kopen is wel een hele goeie!) De oogschaduws heb ik laten liggen in het schap, behalve de grijze zijn het niet helemaal mijn kleuren.

Wauwie, ik wist niet dat die blush zo in elkaar zat! Gisteren zag ik hem en bij eentje was het gouden er een soort van afgevallen, maar dit ziet er wel heel erg mooi uit zeg! En 02 vind ik toch wel heel leuk, ondanks de dekking 🙂

Die blush is prachtig, maar heb hem toch laten liggen, heb nog zoveel blushes liggen die ik amper gebruik. De peachy mono vind ik na het zien van deze swatches ook erg mooi. Had niet verwacht dat hij zo zou uitvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.