Categorieën
Beauty Make-up

The Body Shop Smoky Eyes Kit – Silver Black (inclusief look!)

In de make-up kerstcollectie van The Body Shop van dit jaar waren twee prachtige smokey eyes kitjes te vinden, alleen hadden deze beauty’s in de decembermaand een prijs van maar liefst € 27,00. Nu de feestdagen achter de rug zijn gaan veel limited edition kerstproducten met soms wel 50% korting weg en zo ook deze kitjes!

Deze winter komt The Body Shop met Prêt-à-party, een nieuwe en special edition make-upcollectie in de hipste kleuren van het seizoen, verkregen uit Community Fair Trade-ingrediënten. De winter van 2011 draait om smoky eyes, glanzende lippen en glinstering! Dankzij Prêt-à-Party is het ongelooflijk eenvoudig geworden om zelf een rode-loper-look te creëren – ideaal voor al die geweldige feestjes” – is wat The Body Shop zelf over de Smoky Eyes Kitjes zegt.

Ik laat je vandaag het Silver Black kitje zien, maar is er ook in een Golden Brown variant. Het kitje komt in een kartonnen verpakking dat er mooi luxe uitziet en op de achterkant een handige vier stappen uitleg heeft hoe je de oogschaduws als een echte smokey eye kunt aanbrengen. Ook achterop het paletje zelf vind je nogmaals uitleg over de inhoud en de kleurtjes en is te lezen dat het doosje in totaal 4×2 gram oogschaduw bevat.

Het Smoky Eyes kitje bestaat uit een vierkleurig oogschaduwpalette, een zwart mini oogpotloodje en een mini oogschaduwkwastje.

Het oogschaduwdoosje is lekker stevig en mooi glanzend zwart met onderaan in een smal spiegeltje met daarop het Body Shop logo. Nadeel met dat glanzend zwart is wel dat je er heel snel vingers op ziet, maar dat is natuurlijk ook geen wereldramp. Het kleine potloodje is op zich redelijk zwart van kleur, maar ik heb beter gepigmenteerde gezien.

Met het mini oogschaduwkwastje is op zich prima te werken, ik heb hier zelf ook het grote formaat van. Voor het aanbrengen van oogschaduw en het zetten van een smal lijntje is deze goed te gebruiken, maar om de oogscahduws te blenden zul je toch echt een speciale blendingkwast moeten pakken.

Het mooie paletje heeft dus vier kleurtjes, waarvan er drie echt oogschaduws zijn en eentje een creamy highlighter is. Bij de twee bovenste oogschaduws zie je een mooie, glanzende witte highlightoogschaduw en een grijze, matte oogschaduw. Daaronder vind je links een diepzwarte matte oogscahaduw en ernaast een creamy zilveren highlighter. Prettig is dat het doosje aan de binnenkant is voorzien van een spiegeltje, zodat je deze eventueel kunt gebruiken bij het (onderweg) opmaken.

Onder de oogschaduws zit een randje waar het mini kwastje en oogpotloodje precies in passen zodat je alle items uit het kitje bij elkaar hebt.

De pigmentatie van de oogschaduws is goed, ze zijn met twee veegjes allemaal goed zichtbaar en vooral van de zwarte ben ik erg onder de indruk, deze is echt in- en in zwart! De zilveren creamy highlightkleur rechtsonderin is wat lastiger goed zichtbaar te krijgen, maar dat heeft alles met de jelly structuur te maken.

De swatches van de oogschaduws zien er zo op het eerste gezicht goed uit, maar ik vind zelf dat je ze pas echt goed kunt testen en beoordelen door ermee aan de slag te gaan. Allereerst heb ik op mijn wenkbrauwbot een beetje van de witte highlighter aangebracht, die behoorlijk shimmery maar wel erg mooi is. Vervolgens heb ik de grijze kleur over mijn gehele ooglid aangebracht en de heel voorzichtig wat van de zwarte oogschaduw in mijn buitenste ooghoek en crease gedept. Daarna heb ik alles geblend en de stap met het zwart herhaald tot de look naar mijn idee donker genoeg was. In mijn binnenste ooghoeken heb ik een beetje van de creamy, glitterende highlighter gedept, wat een mooi feestelijk en sprakly effect geeft.

Onder mijn ogen heb ik met het mini kwastje een lijntje met de zwarte oogschaduw gezet en met het potloodje mijn onderste waterlijn ingekleurd. Omdat de ogen hiermee al vrij zwaar aangezet zijn heb ik mijn lippen rustig gehouden met een laagje MAC Lip Erase en daaroverheen de Essence XXXL Nudes 01 Pure beauty lipgloss.

Over het geheel genomen vind ik de Silver Black een erg leuk kitje met erg mooie en kwalitatief goede oogschaduws. Ze zijn goed gepigmeneerd, makkelijk te blenden en geven weinig tot geen fall-out. Wel zijn het kitje en de kleuren natuurlijk niet heel vernieuwend, daar zijn al enorm veel varianten van maar toch erg leuk om te hebben en voor een leuk feestje lekker mee uit te pakken!

Pluspunten
Mooie, kwalitatief goede oogschaduws
Paletje ziet er mooi chique uit en heeft handig spiegeltje aan de binnenkant
Kit is nu met 50% korting te krijgen!

Minpunten
De normale prijs van € 27,00 is wel wat aan de hoge kant
Kitje en kleurtjes zijn niet echt vernieuwend

Het The Body Shop Smoky Eyes Kit kost normaal € 27,00, maar is nu met 50% korting voor € 13,50 te verkrijgen via bij The Body Shop winkels of via www.thebodyshop.nl

Q: Wat is jouw favoriete smokey eyes kitje?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

16 reacties op “The Body Shop Smoky Eyes Kit – Silver Black (inclusief look!)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.