Categorieën
Beauty Nagels

Swatches W.I.C. by Herôme Frankrijk & KOH Vintage Jeans lakjes

Het leuke aan het voorjaar is behalve de oplopende temperaturen, opkomende bloemetjes en het aanschaffen en aantrekken van een nieuwe garderobe ook dat veel merken met hun lentecollecties komen, daar kijk ik altijd erg naar uit! De nieuwe nagellakjes die ik je in dit artikel laat zien zijn echter geen typische lichte lentekleurtjes maar wees niet bang, daar komen er binnenkort ook nog genoeg van voorbij op By Sjanty! Kijk mee naar twee Frankrijk lakjes uit de W.I.C. by Herôme lijn en twee lakjes uit de Vintage Jeans collectie van KOH!

De World Inspired Colours lijn van Herôme lanceert om de twee maanden een nieuwe limited edition collectie waarin iedere keer een ander land centraal staat. De nieuwste Frankrijk collectie heeft als kernwoorden glamour, opvallende kleuren en klassieke accenten en bevat de volgende kleurtjes: Bordeaux (166), Lyon (167), Marseille (168), Lille (169), La Rochelle (170) en Toulouse (171).

Volgens Herôme zijn de W.I.C. by Herôme lakjes verrijkt met silica en vitamine E waardoor ze een mooie glans hebben en de nagels tegelijkertijd ook nog eens verzorgen. Verder moet de toegevoegde panthenol de vochtbalans van je nagels op peil houden, zijn de lakjes dankzij het brede kwastje makkelijk aan te brengen en drogen ze heel snel. Op naar de test!

Allereerst zie je hier de Marseille (168), een heel glitterig en vrij donker lakje. De basiskleur is een beetje bronsachtig en heeft daar ook nog eens een vleugje groen en goud doorheen, wat het vrij apart maakt. Het lakje is wel een beetje jelly-achtig en sheer van structuur, voor het meest mooie effect heb ik er daarom drie laagjes van aangebracht.

De La Rochelle (170) is een tintje lichter dan de Marseille en heeft een mooie lichtgouden kleur met heel veel goudachtige glittertjes De substantie van dit lakje is een beetje hetzelfde als die van Marseille, nogal dun, en ook van deze heb ik drie laagjes aangebracht.

Ik vind deze Frankrijk collectie op zich erg leuk, maar wel vrij donker van kleur en daarmee vind ik ze eigenlijk beter bij de herfst passen. Behalve de twee glitterige lakjes die ik je hier heb laten zien is er ook nog een rood en roze lakje, maar die zijn qua kleur verder ook niet heel vernieuwend. Verder vind ik de structuur van de Marseille en La Rochelle niet heel fijn, de lak is nogal dun en hoopt snel een beetje op. Ook zit je na gebruik van deze lakjes helemaal onder de glitters, al is dat op zich niet zo’n enorme ramp.

Dan de KOH Vintage Jeans collectie, waar ik bij het zien van de eerste persfoto’s al superenthousiast over was met al die leuke blauwe kleurtjes! Zelf heb ik van het merk KOH nog nooit nagellak gebruikt, dus dit is mijn eerste keer. Ook KOH komt vanaf dit jaar iedere twee maanden met een limited edition collectie en de Vintage Jeans is hier de eerste van. De collectie telt zes lakjes die leuke namen hebben gekregen: Rock Chick (265), Romantic Flair (266), Bohemian Chic (267), Casual Blue (268), Gruncy Touch (269) en Urban Style (270).

De lakjes van KOH hebben een langwerpig en slank formaat en in een flesje zit 10 milliliter. Zoals ik al zei werk ik nu voor de eerste keer met een lakje van KOH en hoewel ik kwastjes met zo’n lang en smal formaat niet altijd even fijn vindt lakken, gaat het met deze eigenlijk prima.

Dan nu snel door met de swatches van twee van de Vintage Jeans lakjes!

De Bohemian Chic (267) is een mooie diepblauwe tint met een beetje een grijsachtige ondertoon en een mooie creamy glans. Ik was echt verbaasd over de dekking van dit lakje, hij heeft in principe aan één laagje al voldoende!

De Urban Style (270) is een diepzwart lakje met heel veel zilverkleurige glittertjes erdoorheen. Hoewel ik niet veel zwart op mijn nagels draag, vind ik deze wel wat hebben, het staat wel chique ofzo! Ook dit lakje heeft een uitstekende dekking en is snel droog.

Hoewel ik de prijs van € 14,95 voor een lakje écht heel veel vind, moet ik wel zeggen dat de KOH lakjes heel goed dekken, snel droog zijn en prachtige kleurtjes geven. Behalve de Bohemian Chic en Urban Style wil ik ook de Romantic Flair uit deze collectie nog wel heel graag proberen, dat lijkt me zo’n prachtig lichtblauw kleurtje!

Pluspunten
Zowel Herôme als KOH lakjes hebben fijn kwastje
KOH lakjes dekken al met één laagje en zijn snel droog
Vintage Jeans lakjes hebben mooie kleurtjes
Marseille en La Rochelle uit Frankrijk collectie hebben hoog glitter & glamour gehalte

Minpunten
Kleurtjes Frankrijk collectie zijn wel wat donker en meer geschikt voor herfst
Marseille en La Rochelle lakken dankzij dunne en jelly-achtige structuur niet heel fijn
KOH lakjes zijn maar liefst € 14,95 per stuk

De W.I.C. by Herôme nagellakjes uit de ‘Frankrijk’ collectie zijn voor € 7,50 per stuk of twee voor € 12,50 verkrijgbaar bij bij deze verkooppunten en via de online shop van Herôme.

De lakjes uit de KOH ‘Vintage Jeans’ collectie zijn voor € 14,95 per stuk verkrijgbaar bij De Bijenkorf Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Amstelveen en online via de webshop van KOH en De Bijenkorf.

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

15 reacties op “Swatches W.I.C. by Herôme Frankrijk & KOH Vintage Jeans lakjes”

Die Koh Vintage collectie ♥ Ik heb gister Koh voor het eerst in het echt kunnen bewonderen en ik vond vooral de lichtblauwe erg mooi, maar ik vond hem toch te gewoon om te kopen voor die prijs..

Ik vind de kleurtjes wel wat somber voor het aankomende lenteseizoen 😉
De KOH lakjes vind ik mooier qua kleur dan de Herôme lakjes. Ik heb alleen ervaring met het merk herome en die vind ik altijd erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.