Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Snelle out of bed make-up tips

Het is herfst, het is ’s morgens koud en donker en je ligt zooo lekker in je warme bed. Je hebt de wekker al een paar keer geïrriteerd weggedrukt, maar ineens zit je rechtop in je bed. Shitt, over een kwartier moet je weg! Je moet je nog aankleden, ontbijten, je spullen bij elkaar rapen en niet te vergeten make-uppen! Wat nu, zonder make-up de deur uit?!


Eén minuut

Je ogen en mond vallen het meeste en eerste op en aangezien je met slechts een minuut geen tijd hebt je ogen uitgebreid op te maken kun je met een zwarte mascara zorgen dat je ogen er toch uitspringen. Mascara verlengt, kleurt en krult je wimpers en geven je al snel een wat meer open en wakkere blik. Neem voor het aanbrengen van je mascara ongeveer een halve minuut en besteedt de overige 30 seconden aan je lippen.
Wanneer je er echt een beetje opgemaakt uit wil zien kun je voor een opvallende kleur gaan, maar dat kost vaak wel wat meer tijd om netjes aan te brengen. Voor een echt snelle touch up kun je dan het beste voor een (transparante) lipgloss gaan.

Vijf minuten

Heb je onverwachts niet meer dan vijf minuten of heb je gewoon geen zin om meer tijd aan je make-up te besteden? Vijf minuten is net genoeg om er met een egale huid, sprekende ogen en glanzende lippen helemaal verzorgd uit te zien.

Voor een mooie, egale huid breng je met een foundationkwast, beautyblender of met je vingers wat foundation en onder je ogen en op onzuiverheden eventueel nog wat concealer aan. Daarna voorzie je je wimpers van een beetje mascara, breng je wat lipstick of lipgloss aan en als je nog wat tijd over hebt kun je met wat blush ook nog snel een blosje op je wang creëren. Moet je eens kijken wat je in slechts 5 minuten voor elkaar kunt krijgen!

Tien minuten

Tien minuten lijkt ook nog weinig, maar daarin kun je jezelf toch van een mooie make-up voorzien. Begin met een concealer om donkere kringen en onregelmatigheden in je gezicht te camoufleren en breng vervolgens (indien nodig/gewenst) nog wat foundation aan. Als je gezicht erg glimt kun je over je foundation nog een beetje poeder aanbrengen om het geheel wat te matteren.
Om je ogen in no time te laten spreken kun je ze met een lijntje kohlpotlood of eyeliner mooi aanzetten. Je zou eerst nog snel een oogschaduw kunnen aanbrengen, maar daar gaat toch al snel meer tijd inzitten dan je denkt. Gebruik eyeliner alleen als je daar een beetje handig mee bent, anders ga je het nooit redden in die tien minuten. Daarna heb je nog net voldoende tijd voor een beetje blush op de appeltjes van je wangen en eventueel wat highlighter op je jukbeenderen en wenkbrauwbot en you’re ready to go!

Mocht je het in die maximaal 10 minuten toch niet redden is er in de trein of onderweg in de file (niet onder het rijden, hè !) vast nog wel even tijd en ruimte om het af te maken. Mocht dit niet lukken kun je bij aankomst op je werk of op school vast ook nog wel even snel het toilet induiken om nog een paar minuutjes extra aan je make-up te besteden. Zorg daarom dat je altijd een make-up tasje met wat basis make-up, een spiegeltje en wattenstaafjes bij de hand hebt!

Q: Hoe lang neem jij ’s morgens meestal de tijd om je op te maken?

4 reacties op “Snelle out of bed make-up tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.