Categorieën
Beauty Make-up

NYC (New York Color) gezichtsproducten

De volgende in het rijtje van de NYC reviews zijn de gezichtsproducten. In dit artikel zie je hoe de Smooth & Natural Matte Powder Foundation, de Cheek Glow blush en het Color Wheel Mosaic Face Powder zijn bevallen!

Smooth & Natural Matte Powder Foundation
4,99

De Smooth & Natural Matte Powder Foundation is een poederfoundation die dekt als een gewone foundation met de zachte finish van een poeder, wat vooral geschikt is voor meiden met een vette, glimmende huid. Afhankelijk van hoe dekkend je de foundation wilt hebben kun je hem steeds in heel lichte laagjes aanbrengen en zo opbouwen, zodat je een natuurlijk effect krijgt. Het doosje ziet er niet heel bijzonder en nogal simpel uit en bevat behalve de foundation ook een sponsapplicatortje.

Ik heb de foundation in de kleur 731U Urban Light en er zijn in totaal drie kleurtinten. Deze Urban Light is de allerlichtste, daarna komt de 732U Midtown Medium en de vrij donkere 733U Metro Tan. Er is dus niet een heel ruime keuze uit kleuren en moet je het met deze 3 maar net treffen dat de kleur van jouw huid ertussen zit.

Ik heb de foundation uitgeprobeerd op de huid van een model die een hele lichte huidskleur heeft en deze Urban Light in principe goed zou kunnen hebben. De foundation voelt heel zacht aan als je er met een vinger doorheen gaat en geeft direct behoorlijk wat poeder af. Om de foundation aan te brengen maak ik gebruik van het bijgevoegde sponsapplicatortje, wat op zich prima werkt.

Als je een klein laagje van de poeder op de huid aanbrengt geeft hij vrij snel een goed en dekkend laagje. Mijn model had wat roodheid bij de kaaklijn en dat was met 1 à 2 laagjes mooi gecamoufleerd en vrijwel verdwenen. Het is wel aan te raden de foundation in kleine laagjes aan te brengen anders krijg je heel snel een cakey effect.

De Smooth & Natural Matte Powder Foundation is op zich helemaal geen gekke foundation en dat voor een prijs van € 4,99. Hij geeft voldoende product af, dekt op zich prima en blijft ook redelijk lang op zijn plek zitten.

By Sjanty vindt dit product:

Cheek Glow blush
€ 3,49

De Cheek Glow is een blush die je wangen van een lekker gezond blosje moet voorzien. De blush bevat een natuurlijke olie en absorberende ingrediënten die glimmen moeten voorkomen en ervoor zorgen dat de blush lang blijft zitten. Ik heb de donkerste kleur, de 656 Sutton Place Peach. In totaal heb je keuze uit zes kleurtinten, te weten de 651 Riverside Rose, de 652 West Side Wine, de 653 Park Avenue Plum, de 654 Outside Café en de 555 Central Park.

Ook het doosje van deze Cheek Glow vind ik niet heel spectaculair, het oogt een beetje saai. Wat meteen opvalt als ik de blush ga swatchen is dat hij behoorlijk poederig is, er zit ook meteen overal blush in en naast het doosje.

De blush is vrij mat en bevat niet echt een shimmer, de naam Cheek Glow zal daarom meer slaan op het feit dat de blush je wangen een gezonde glow moet geven, maar een echte glow in de blush zelf kan ik niet ontdekken.

Voor mijn model is deze 656 Riverside Rose misschien niet de meest geschikte kleur, haar huid komt meer in de buurt van de lichtste tinten. Het is bij haar daarom al snel teveel van het goede en omdat er behoorlijk wat poeder op je kwast komt als je 1 keer door de blush gaat moet je niet té enthousiast te werk gan en het bij goed en helder daglicht aanbrengen.
Voor een prijs van € 3,49 valt deze blush op zich niet tegen, maar echt heel enthousiast word ik er ook niet van.

By Sjanty vindt dit product:


Color Wheel Mosaic Face Powder

€ 4,99

Dit leuk ogende Color Wheel Mosaic Face Powder is een geperste olievrije gezichtspoeder met een klein glittertje erin. De naam gezichtspoeder is eigenlijk een beetje misleidend, want je gebruikt het meer als een blush. Doordat hij allerlei verschillende kleurtinten bevat ondersteunt hij eigenlijk alle soorten huidtonen.

Dit Color Wheel is verkrijgbaar in 4 soorten, dit is de 723A Pink Cheek Glow. Daarnaast heb je nog de 722 Translucent Highlighter Glow, de 724 All Over Bronze Glow en de 725 Rose Glow.

Ook deze gezichtspoeder is weer behoorlijk poederig, wat toch een klein nadeel is want het zit na gebruik echt overal. Je kunt deze poeder aanbrengen door met je kwast over het geheel gaan en zo een mengeling van alle kleine kleurvakjes te gebruiken of echt voor een bepaald kleurvakje gaan. Echter krijg je dat met een (grote) kwast natuurlijk bijna niet voor elkaar, dan moet je haast met je vingers te werk gaan.

Wat opvalt is dat de kleuren zoals je ze in het Color Wheel ziet ze op de huid toch een tikkeltje anders overkomen. De pigmentatie ervan is op zich aardig, al moest ik voor het swatchen wel echt een paar keer flink met mijn vinger door de poeder gaan om te echt duidelijk te krijgen.

Op zich een leuk product, maar ik denk dat ik toch eerder een gewone blush zou grijpen dan dit Color Wheel. Ook het feit dat hij behoorlijk poederig is werkt niet heel prettig en de kleuren moeten je ook net staan.

By Sjanty vindt dit product:

De NYC  producten zullen vanaf één dezer dagen bij het Kruidvat verkrijgbaar zijn, wanneer dit exact zal zijn wisselt nogal per filiaal.

6 reacties op “NYC (New York Color) gezichtsproducten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.