Categorieën
Beauty Make-up

Oriflame foundation om bij weg te smelten

Niks is vervelender dan een onevenwichtige basis, de basis is allesbepalend. Een foundation die niet bij je huid matcht is een hel. Een foundation die samensmelt met de huid, dat willen we allemaal wel. Een dekking die al onze minpuntjes even wegneemt, dat zou leuk zijn. Maar die kunnen we nooit betalen. Of toch wel?

Oriflame2

Oriflame Oriflame Perfect Fusion Foundation heeft een mooie dekking en in de juiste kleur sluit het naadloos aan op je huid. Het lijkt alsof het door de huid wordt opgenomen, en alle oneffenheden mee de huid inneemt. Huub huub, Barbatruc! Dat is ook de bedoeling van het product. De foundation wil fuseren met de huid, zodat het één wordt met de huid.

Oriflame1
Op de linker foto is de huid te zien zonder foundation. Adertjes, wijde poriën en andere oneffenheden zijn (helaas!) heel duidelijk zichtbaar. Op de rechter foto is de foundation aangebracht. De foundation zelf is nauwelijks zichtbaar, en daarmee zijn de oneffenheden ook verdwenen.

Oriflame Perfect Fusion Foundation bevat het Hydrafit complex. Dit is een vernieuwende formule die in meerdere, vaak bij hoog aangeschreven merken, foundations is verwerkt om de vochtbalans van de huid te reguleren en op peil te houden. Vroeger droogten foundations de huid uit. Deze foundation heeft juist de vochtbalans onder de duim. Dit zorgt voor het natuurlijke effect.

Gelukkig bieden bijna alle foundations die tegenwoordig verkrijgbaar zijn bescherming door middel van een zonnefactor. De meeste zijn factor 15. En factor 15 is eigenlijk de minimale factor die een huid nodig heeft. De meeste mensen kunnen wel een hogere factor gebruiken. Daarom bevat deze foundation beschermingsfactor 25.
Let er wel op dat de SPF waarde minder lang houdbaar zal zijn dan de foundation zelf. Meestal behoudt een factor 12 maanden zijn waarde en die waarde zal elk jaar dat verstrijkt na openen van de verpakking halveren.

Oriflame3

Oriflame4

Oriflame is in de bovenstaande vijf verschillende tinten verkrijgbaar. Toen we swatches op de huid aanbrachten zagen we dat de foundation snel van structuur verandert en dat het, welke kleur er ook werd aangebracht, steeds minder goed zichtbaar werd op de huid na mate er tijd verstreek. In de afbeelinding is duidelijk te zien dat de swatches aan de randen een andere kleur hebben dan in het midden. De kleur aan de randen heeft zich veel meer aangepast op de huid. Dat heeft er niet alleen maar mee te maken dat de foundation aan de randjes droger is dan de foundation in het midden, de kleur verdwijnt echt zoveel mogelijk in de huid, al zal een donkere kleur nooit helemaal kunnen verdwijnen op een lichte huid.

Oriflame Perfect Fusion Foundation is verkrijgbaar voor €14,00 per flacon van 30 ml en is rechtstreeks via Oriflame.nl te bestellen.

Q: Wat vind jij van deze foundation? Heb jij al eens producten gebruikt van Oriflame?

2 reacties op “Oriflame foundation om bij weg te smelten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.