Categorieën
Beauty

Op de beauty biechtstoel

Bij de loodgieter thuis lekt de kraan altijd, het huis van de schilder zou wel een likje verf (of twee) kunnen gebruiken en de notaris die zelf nog steeds geen testament heeft. Hoe vaak hoor je niet dat mensen in hun beroep ontzettend precies zijn en alles netjes volgens de regels doen maar dat het er thuis een stuk minder gedisciplineerd aan toegaat. Nou, om eerlijk te zijn is dat bij mij niet anders en vond ik het wel eens tijd om op de spreekwoordelijke beauty biechtstoel te klimmen!

Nou vertel eens, verwen jij je tere huidje wel regelmatig met een maskertje en scrubje?
There we go, biecht 1: Regelmatig, als in eens in het half jaar? In een inmiddels vrij ver verleden nam ik trouw iedere week een maskertje en maakte ik korte metten met m’n dode huidcellen, maar van dat ritueel is nu eerlijk gezegd bar weinig meer overgebleven…

Nou vooruit, dat is nog door de vingers te zien, maar smeren met dag- en nachtcrème doe je toch wel consequent, hè?
*bloos* Ik heb periodes dat ik dat consequent doe, zeker. Alleen nu even niet. En nee, da’s geen luiheid maar meer eigenwijsheid omdat ik nog steeds tussen m’n oren heb zitten dat deze fijne crèmpjes de talgproductie van mijn nu mooie gladde huidje aanwakkeren en ik het daarom niet doe. Maar da’s eigenlijk best een hele goede reden, toch?

Blablabla….. Dan zal het met het gebruik van zonnebrandcrème ook wel niet heel goed gesteld zijn?
Nou, qua zonnebrandcrème ben ik afgelopen zomer best goed bezig geweest. Ik ben het een paar keer misschien een heel klein beetje een soort van vergeten, maar ik probeer nu echt consequent een paar keer per dag te smeren. Als ik eraan denk.

Pukkels uitknijpen en tandpasta erop smeren, daar doe jij natuurlijk niet aan.
Ha, je wil niet weten wat ik vroeg allemaal op m’n gezicht heb gesmeerd om die gebergten maar zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Tandpasta, zinkzalf, pads met alcohol, you name it en ik heb ’t geprobeerd. En nu ik toch bezig ben, uitknijpen heb ik ook gedaan, ja. There, I said it.

Goed, gezichtsverzorging laat duidelijk te wensen over, maar je haar verzorg je toch wel goed hè?
Het is maar goed dat mijn zusje kapster geworden is, anders had het met mij en mijn haar absoluut niet goedgekomen. Op haar aandringen word ik trouw iedere 3 maanden gekortwiekt, laat ik de stijltang zoveel mogelijk links liggen en smeer ik (als ik het niet vergeet….) wat hittebeschermende goedjes in mijn haar, maar anders had ik nu rondgelopen met een bos dood stro of inmiddels dreadlocks (nah oké, da’s misschien wat overdreven)

Van de zomer was er zo’n mooi artikel over het verzorgen van je voeten op By Sjanty te lezen, dus die zien er bij jou vast en zeker uit om door een ringetje te halen of niet?
Ha, da’s volgens ook meteen de laatste keer geweest dat mijn nagels een kleurtje hebben gezien en dat ze zo verwend zijn. Het lakken van de nagels van mijn vingers heb ik inmiddels wel onder controle, maar m’n tenen…. Ook de eeltvijl, voetencrème en het voetenbad zien veel te weinig daglicht, pff mijn voeten zijn eigenlijk maar slecht af met mij als eigenaar…

Q: En nu jij, wat heb jij allemaal op te biechten op de beauty biechtstoel?

18 reacties op “Op de beauty biechtstoel”

Hmm ik ben ook aan bijna alles schuldig.. Maar ik gebruik wel nachtcrème (ook al snap ik jouw reden om het niet te doen), en doe een hittebestendig goedje in mijn haar voor het föhnen. *proud*

Haha heel leuk om te lezen en eigenlijk is alles heel herkenbaar. Alleen de dag en nacht creme dat doe ik wel elke dag. Of tenminste soms in het weekend sla ik het ook wel eens over haha.

Leuk om te lezen! Blij dat ik niet de enige ben die het niet altijd even nauw neemt. Ik vind het eigenlijk sowieso onzin, van die zogenaamde regeltjes dat dit en dat allemaal ‘moet’. Alleen daar word ik al recalcitrant van en heb ik zoiets van? Moet ik dat? Nou, dat zullen we dan nog weleens zien.

Dag- en nachtcreme heb ik tot ongeveer een jaar geleden nog nooit gebruikt, terwijl ik inmiddels toch 37 ben. Ik hield niet van dat gesmeer (nog steeds niet eigenlijk) en ik heb een neutral en heel egale huid en ook nooit last van puistjes of oneffenheden (ook nooit gehad), dus waarom zou ik die door modellen aangesmeerde stinkpotjes gaan kopen.

Uiteindelijk toch maar wat gaan gebruiken puur met het idee ‘ik word ouder en mijn huid dus ook’, maar om nou te zeggen dat ik het met plezier doe, nee…

Ik maakte me ook vaak schuldig aan het ’s avonds niet verwijderen van make-up. Dat doe ik inmiddels wel, zeker omdat de huid onder mijn ogen (waar alle troep dan uiteindelijk op terecht komt) erg dun is en ik graag een beetje soepel en schoon wil houden.

Een maskertje gebruik ik héél af en toe (vind ik eigenlijk vies aanvoelen), scrubben van mijn gezicht doe ik nooit, ik vind het vervelend dus begin ik er niet aan. Ook getut met m’n voeten hou ik niet van. Voetenbadjes neem ik alleen als ik het warm heb, nagellak draag ik alleen in de zomer omdat het met mijn slechte ogen en niet superlenige lijf ont-zet-tend lastig is om nagellak op de teennagels te doen, ik hou de boel netjes kort en dan heb je ’t wel gehad. 🙂

Ik ben nog nooit van de cremetjes en smeersels geweest en zal het waarschijnlijk ook nooit worden, denk dat ik daar ook niet meisjesachtig genoeg voor ben en ook wel een beetje laks. Ik verzorg mezelf goed, maar volgens mijn mening zie je er niet per definitie beter uit door het gebruik van bepaalde scrubjes, cremes, maskertjes en aanverwanten 🙂

Haha, leuk om te lezen! Dat scrubben en maskertje doe ik wel om de paar weken, maar aan de rest ben ik ook schuldig. Vooral dat van de nachtcreme en dagcreme, ik heb idd ook het gevoel dat het voor mijn huid meer kwaad dan goed doet.

Ik ben onschuldig!
En ik weet zo gauw niet wat ik wel fout doe……… of, mijn wenkbrauwen zouden meestal een weekje eerder kunnen worden edaan:)

Mijn grootste biecht is dat ik mijn kwasten écht vaker moet wassen. Ik ben soms zelf te lui om het gewoon met brush cleanser te doen. *schaam schaam*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.