Categorieën
Beauty Make-up

3x NYC City Mono Eyeshadow en HD Color Quattro Eyeshadow 797 Gothic Harlem

Heel eerlijk gezegd vind ik aan het schap van NYC (New York Color) vooral de bovenkant met de limited edition display en de nagellakjes interessant en zijn de onderste regionen met de oogschaduws een beetje vergeten gebied. Sinds de komst van dit leuke budgetmerk heb ik best een aantal van de mono’s, quattro’s en IndividualEyes oogschaduws geprobeerd, maar was ik er nou niet zo dermate enthousiast over dat ik er meer van wilde hebben. Toch is dat nu wel een beetje veranderd sinds ik één van de nieuwe HD Quattro Eye Shadows in m’n bezit heb en ik was dan ook heel excited dat ik in m’n Coty goodiebag 3 NYC mono’s en nog een HD Color Quattro paletje vond!

Eigenlijk was ik over de paar mono oogschaduws die ik geprobeerd heb op zich wel tevreden, het enige nadeel ervan vond ik dat ze nogal kruimelig waren en behoorlijk wat fall-out gaven. Nou ja, dit is inmiddels ook alweer dik een jaar geleden en dus gaan ze vandaag in de herkansing met de 906 Luxury Reborn, 907 Bazaar en 919 Buzz List. Deze kleurtjes maken al een tijdje deel uit van het assortiment, maar zijn onlangs gerelaunched met een verbeterde formule.

Hoewel ik roze liever op mijn nagels en lippen dan op m’n ogen smeer, vind ik het in your face kleurtje van 919 Buzz List wel erg schattig en zou ook leuk te combineren zijn met bijvoorbeeld het Wet ’n Wild Knock on Wood trio, die ook een paar mooie roze tinten heeft.

Voor we naar de swatches gaan zal ik voor de liefhebbers eerst nog even alle eigenschappen en beloften van deze mono’s op een rijtje zetten: volgens NYC hebben ze een zijdeachtige textuur, intense kleuren die lang blijven zitten, zijn ze gemakkelijk en gelijkmatig aan te brengen, dermatologisch getest en parfumvrij, verrijkt met antioxidanten en hebben ze een extract van groene thee en vitaminen A en E.

Helaas kan ik niet perse merken dat de mono’s qua structuur heel erg veranderd of verbeterd zijn, ze zijn eigenlijk vergelijkbaar met de vier die ik vorig jaar testte. Je denkt nu misschien: huh, kruimelig, brokkelig daar is helemaal niks van te zien? Nee klopt, dat komt omdat ik de fall-out van de mono’s 907 en 919 (de 906 heeft er niet zo’n last van) als een gek weg heb staan vegen en blazen en inderdaad, dan zijn de oogschaduws vooral heel mooi van kleur en mankeert er verder niets aan. Afgezien van een beetje een lastige, losse structuur zijn het dus best prima oogschaduws die met € 1,99 ook alles behalve duur zijn.

 Ik denk dat ik de HD Color paletjes al wel kan bombarderen tot favoriete NYC oogschaduw, mijn eerste kennismaking met de 821 NY Tribute vond ik zeker naar meer smaken. Naast de 821 NY Tribute met paarstinten zijn er ook nog de 793 Fashion Bootcamp797 Gothic Harlem, 815 Best of BroadwaySouth Street Seaport en Top of the Rock.

De nieuwe NYC HD Quattro Eye Shadow palettes moeten uitstekend gepigmenteerd en fluweelzacht zijn en lang blijven zitten, zodat je van een long day at work werk gelijk door kunt gaan naar een borrel in de stad met vriendinnen en misschien zelfs nog wel even tha club induikt. In ieder paletje vind je een highlighter voor in je binnenste ooghoeken en op je wenkbrauwbot, een kleurtje voor in je crease, een oogschaduw om te contouren en eentje voor over je oogleden.

De 797 Gothic Harlem is met de combinatie van zwart, grijs, zilver en wit een typisch smokey eyes paletje waar voor overdag een mooie, subtiele look mee te maken is en waar je ’s avonds lekker mee uit kunt pakken voor een avondje stappen. Nou, nu heb je denk ik wel genoeg gelezen over de oogschaduws en is het de hoogste tijd voor de swatchessss!

Het 797 Gothic Harlem paletje laat een mooie zwarte (met hier en daar een shimmertje), donkergrijze, zilveren en glanzend witte oogschaduw zien die eigenlijk net zo mooi gepigmenteerd en fijn in gebruik zijn als die van de 821 NY Tribute. Nee, de kleuren zijn misschien niet heel bijzonder, nieuw of verrassend inderdaad, maar een goed en niet al te duur basic smokey eye paletje is nooit weg, toch?

De NYC Mono Eyeshadows zijn voor € 1,99 per stuk en het HD Color Quattro Eyeshadow paletje voor € 3,99 verkrijgbaar bij Kruidvat filialen met een NYC schap.

Q: Wat is jouw ervaring met NYC oogschaduws? En wat vind je van de 4 die ik je vandaag heb laten zien? 

17 reacties op “3x NYC City Mono Eyeshadow en HD Color Quattro Eyeshadow 797 Gothic Harlem”

Mooi hoor! Ik houd altijd van budget!! maar ik vind het ook echt heeerlijk om echt een mooiiii palette te kopen haha! Zo af en toe dan!! .. NYC heb ik .. eigenlijk nog niet echt geprobeerd! Alleen poeder.. mm beetje TE dekkend was die. 🙂

*Zet weer wat op enorme wishlist*
Het is te kopen dat er weer gauw een 1+1 gratis op alle make-up komt bij Kruidvat!!!! Laatste keer was in april en ik mag van mezelf pas weer kopen als die aanbieding er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.