Categorieën
Beauty Make-up

NYC (New York Color) Kiss Gloss & Liquid Lipshine lipgloss

Het nieuwe budgetmerk NYC heeft meerdere lipproducten in haar collectie, waaronder de Kiss Gloss en de Liquid Lipshine lipglossjes.
By Sjanty heeft ze beiden voor je uitgeprobeerd!

Kiss Gloss

De NYC Kiss Gloss is een lipgloss in tube-vorm die je lippen glans met een fruitig smaakje geven. Het totale assortiment bevat 10 kleurtjes: 528 5th Ave Frosting, 529 Sugar Hill Shimmer, 530 Clear as Can-dy, 531 City Sorbet, 532 Parkave Punch, 534 Tribeca Tangerine, 535 Jay Walkin’ Jam, 536 Murray Hill Melon, 537 B’way Berry en 538 Soho Sweetpea. Zoals je misschien opvalt wordt het nummer 533 in dit rijtje overgeslagen, maar dit klopt.
Overigens zijn niet bij elk Kruidvat filiaal alle tien de kleuren te verkrijgen, bij sommigen hebben ze er maar een stuk of vijf.

De Kiss Gloss tubetjes zien er leuk uit en hebben een zwarte dop en zwarte accenten in plaats van het gebruikelijke wit, wat het geheel toch een beetje een chique tintje geeft in combinatie met de glimmende letters en de felle kleurtjes van de gloss.

De glossjes die je op bovenstaande foto ziet zijn de 529 Sugar Hill Shimmer en de 536 Murray Hill Melon. Volgens NYC geven de Kiss Gloss je lippen een glans die tot vijf uur blijft zitten, zijn ze makkelijk aan te brengen, doen ze je lippen zacht en comfortabel aanvoelen door de toegevoegde sheabutter en hebben ze een lekker smaakje. Je kunt deze Kiss Gloss op zichzelf dragen of over een lipstick aanbrengen.

Zoals de naam al doet vermoeden geeft de Sugar Hill Shimmer een licht kleurtje met een glittertje en de Murray Hill Melon een beetje een roze tintje. Als je de tubes voor de eerste keer gebruikt moet je er eerst even een paar keer zachtjes in knijpen om er wat uit te krijgen en ook na die eerste keer  moet je niet te hardhandig zijn, anders komt er snel teveel uit.

Wat ik vaak een nadeel aan lipgloss in tube-vorm vind is dat ze negen van de tien keer nogal vies plakkerig en slijmerig zijn en helaas is dat bij ook deze wel een beetje het geval. Ook vind ik de tube zelf altijd gauw een beetje plakkerig en smoezelig worden. Ik denk niet dat dit perse een nadeel van de NYC Kiss Gloss is, maar meer een algemeen nadeel van lipgloss in tubevorm.

Dat de Kiss Gloss vijf uur zouden moeten blijven zitten vond ik meteen al wat ongeloofwaardig, dat kan ook bijna niet met zo’n waterige substantie. Ik zie deze glossjes meer als lippenbalsem die wat meer plakken en wat meer glans geven dan een echte lipgloss die vaak toch wat langer blijft zitten.

Op mijn lippen geeft de Sugar Hill Shimmer een transparante shimmery glans en de Murray Hill Melon een lichtroze tintje. Dat ze je lippen veel glans geven is zeker waar; ze shinen je tegemoet!
Al met al vind ik deze Kiss Gloss eigenlijk niet zo heel erg bijzonder en dat zal ook te maken hebben met het feit dat ik sowieso al niet heel graag lipgloss in tube-vorm gebruik. Mocht je dit wel fijn vinden en je lippen van een mooi subtiel kleurtje en glans willen voorzien hoef je het voor de prijs van € 1,99 in ieder geval niet te laten.

De NYC Kiss Gloss is voor € 1,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

 

By Sjanty vindt dit product…

een twijfelgevalletje…

 

Liquid Lipshine

De Liquid Lipshine ziet er qua uiterlijk uit als bijna iedere andere gloss, niet heel bijzonder. Wat wel opvalt is dat ze geen ronde, maar een beetje een platte vorm hebben.

Deze lipgloss is er in 10 kleurtjes: 574 City’s Clear, 575 Brighton Beach Peach, 576 Prospect Pink, 579 Fashion Avenue Fuchsia, 580 Rivington Rose, 581 Midtown Mulberry, 582 Nude York City, 584 Honey of the Hudson, 587 Wine ’n Dine en 588 Big Apple Spice.

Ik testte de lichtroze 576 Prospect Pink en de bruin/nude-achtige 582 Nude York City.

Wanneer je de lipgloss opendraait zie je een vrij lange, dunne ietwat spits toelopende sponsapplicator. Zodra je de lipgloss uit de huls haalt komt er bij beide een behoorlijk aanwezige zoete geur vanaf. De Pink Prospect ruikt een beetje naar vanille en de geur van Nude York City doet me heel erg aan toffees of van die Werther’s Original snoepjes denken. Waarschijnlijk zal niet iedereen van zo’n zoete geur aan een lipgloss gecharmeerd zijn, dat is een beetje smaak gebonden. Van mij hoeft het in ieder geval niet zó aanwezig, op een gegeven moment word je er een beetje onpasselijk van.

Het sponsapplicatortje is heel soepel en veert lekker mee bij het aanbrengen van de gloss op je lippen, wat heel fijn werkt. Wat opvalt bij het aanbrengen van de gloss is dat de Prospect Pink veel dekkender is dan de Nude York City, die een stuk wateriger en ook wat plakkeriger is. 

Zoals je ziet geeft de Pink Prospect ook op de lippen meer kleur af en is hij best dekkend, in tegenstelling tot de Nude York City die een wat meer waterige lichtbruine glans geeft. Wat ook bij deze Liquid Lipshine lipgloss opvalt is dat ze je  lippen net als de Kiss Gloss heel erg laten glanzen. Ik vind deze Liquid Lipshine lipgloss niet zo heel fijn aanvoelen op mijn lippen, in plaats van zacht en verzorgend voelt het eerder een beetje trekkend en prikkend. Ik heb er altijd een beetje een hekel aan als een lipgloss dat doet, dus dat is een nadeel. Verder kan ik ook van deze Liquid Lipshine helaas niet heel erg enthousiast worden, het zijn vrij gewone lipglossjes die niet heel veel toevoegen aan het bestaande lipgloss aanbod. Met € 2,99 zijn ze niet heel duur, maar dan zou ik voor hetzelfde of iets meer geld denk ik toch voor een andere gaan.


De NYC Liquid Lipshine is voor € 2,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

 

By Sjanty vindt dit product…

ook een twijfelgevalletje

6 reacties op “NYC (New York Color) Kiss Gloss & Liquid Lipshine lipgloss”

Ik heb Sugar Hill Shimmer, en vind ‘m heel mooi. Ik hou wel van subtiele make-up dus die is wel aan mij besteed. Ik ben alleen niet zo’n lipgloss persoon (het plakt zo!) dus echt vaak draag ik ‘m niet maar zelf vind ik ‘m best prima 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.