Categorieën
Beauty Make-up

Nieuw ontdekte budget aanraders van Essence en Etos!

Hoewel het natuurlijk ook wel eens heerlijk is om gewoon lekker veel geld uit te geven aan hele mooie, dure eye candy make-upjes vind je bankrekening, en uiteindelijk jij zelf ook, het toch fijner als je je hand een beetje op de knip houdt. Behalve dat je dan alleen maar meer voor minder kunt kopen vind ik het zelf ook altijd een heerlijk gevoel als je een budgetproduct ontdekt dat eigenlijk net zo goed, of misschien stiekem nog wel beter, blijkt te werken dan de duurdere variant die je 10 keer meer heeft gekost. Zo’n momentje had ik deze week een aantal keer, want ik heb weer wat budgettoppers gevonden, hoor!

De eerste twee budgettoppers waar ik zelf superenthousiast over ben zijn van Essence en zijn nieuw in het assortiment. Dat kan ook niet anders, want anders had ik ze echt allang ontdekt haha! De ene is een zogenaamde fast cuticle remover dat lijkt op een gewoon nagellakje maar toch wel degelijk iets anders doet dan je nagels een kleurtje geven. Het is namelijk een gel dat stugge nagelriemen en velletjes binnen een recordtijd van 15 seconden los moet weken zodat je ze daarna met een bokkenpootje kunt terugduwen en eventuele velletjes kunt verwijderen. Het tweede product, de 2in1 cuticle remover gel doet eigenlijk precies hetzelfde, maar doet er met 1 tot 2 minuutje iets langer over.

Voor het verwijderen en losmaken van mijn vrij tegendraadse nagelriemen gebruik ik al een tijdje de Cuticle Remover van Trind, die zijn werk op zich wel prima doet maar € 9,95 kost en ik dat voor een dergelijk product toch wel redelijk aan de prijs vind. Omdat mijn nagels wel weer aan een kleine manicure toe waren heb ik mijn nagelverzorgings spulletjes erbijgepakt en uitgestald en ben ik ze lekker gaan verwennen. Eerst heb ik ze ingesmeerd met de fast cuticle remover die geen gewoon nagellakwastje maar een ‘profi’ sponsapplicatortje heeft, dat inderdaad wel heel handig werkt.

Een gel als deze is wel ideaal wanneer je niet zoveel tijd hebt maar je nagels toch even een snelle opknapbeurt wil geven. Je smeert wat van de gel op je nagelriemen, wacht even 15 seconden en vervolgens kun je je nagelriemen met een bokkenpootje voorzichtig terugduwen en eventuele velletjes wegknippen.

Ik heb het niet helemaal op de seconde af geklokt, maar heel snel na aanbrengst zag ik mijn nagelriemen week worden en een paar velletjes in het oog springen. Het terugduwen van mijn nagelriemen ging meteen heel makkelijk en pijnloos en dus kan ik wel concluderen dat deze fast cuticle remover zeker weten geslaagd is voor de test!

Ik kan er wel heel verhaal omheen gaan breien, maar eigenlijk geldt hetzelfde voor de 2in1 cuticle remover gel, ook deze werkt als een trein. De grootste verschillen tussen de twee zijn dat de 2in1 gel je nagelriemen behalve zacht maakt ze ook meteen hydrateert en verzorgt, een lekker fris en fruitig geurtje heeft en dat je de vorm van de tube kunt gebruiken om je nagelriemen mee terug te duwen, kijk daar is over nagedacht!

Deze 2in1 gel is wel iets een tikkeltje vloeibaarder dan de fast cuticle remover, dus je moet niet al te hard in de tube knijpen want je hebt er helemaal niet veel van nodig. Ik merk wel dat ik bij deze iets langer moet wachten wanneer ze echt week en zacht genoeg zijn, maar dat vind ik op zich niet zo’n ramp.

Wanneer je me zou laten kiezen tussen deze twee cuticle removers zou ik dat niet kunnen, ik vind ze alletwee top! Ook qua prijs heb ik geen voorkeur want ze zijn allebei slechts € 1,79, wat natuurlijk weer geen geld is!

Van Essence gaan we naar een ander fijn merk dat toevallig ook starts with an ‘e’: Etos. Een paar weken geleden werd ik door de postbode verrast met een geweldig leuk lentepakketje compleet met gele strik, geel vloeipapier en talloze bloemblaadjes en een paar mooie spulletjes erin: een wenkbrauwkitje, wenkbrauwpotloodjes en een wenkbrauwgel van het Etos eigen merk. Met de komst van de lente wil je er natuurlijk helemaal op en top uitzien (of nouja, eigenlijk altijd!) en daar zijn mooi gevormde wenkbrauwen een heel belangrijk onderdeel van. Wat ik zelf altijd graag gebruik voor het bijwerken van mijn brows is de combinatie van een potlood en een kitje met poeder, dat geeft bij mij het mooiste resultaat.

Met het Natural Eyebrow kitje van Etos heb je twee kleuren poeder, een klein pincetje en wenkbrauwkwastje in één en is superhandig om mee te nemen tijdens bijvoorbeeld een weekendje weg. Helaas zijn de twee kleuren poeder voor mijn redelijk donkere brows wel wat aan de lichte kant, al kan ik met de onderste op zich nog wel wegkomen.

Wat voor mij beter werkt is het potlood in de kleur 003, die komt redelijk dicht in de buurt van mijn natuurlijke wenkbrauwkleur. De punt van het potlood is echt supersuperscherp en dat vind ik altijd wel het meest fijn werken, zo kun je op de meest natuurlijke en onopvallende manier haartjes nabootsen.

Het potlood is er in drie kleurtjes: 001, 002 en 003, waarvan de 001 en 002 voor mij echt te licht zijn, maar zal voor blondines beter uit zullen pakken.

Mijn favoriete wenkbrauwpotlood is al een tijdje de Eye Brow Stylist in 030 Brow-n-eyed Peas van Catrice, dat is echt de ideale kleur voor mijn wenkbrauwen en ook vind ik het borsteltje aan de achterkant superhandig. Het is jammer dat de potloodjes van Etos zo’n borsteltje missen, er zit wel een kort kammetje op de dop maar aan de achterkant zou wat handiger zijn geweest. Behalve dit kleine puntje heb ik verder eigenlijk niets op de potloodjes aan te merken, ze werken prima en zijn met € 3,99 ook zeker nog budget te noemen.

Nog een nieuwe budgetontdekking is de Stay perfect lash & brow gel, die je zorgvuldig gestylde brows de hele dag in model moet houden. Hoewel de Anastasia Clear Brow Gel mijn ultieme favoriet is, probeer ik toch ook altijd wel graag andere varianten uit. Een hele tijd geleden gebruikte ik wel eens de wenkbrauwgel van de Hema maar dat vond ik echt 3 keer niks, binnen een half uur hing de helft van de haartjes weer heel zielig naar beneden.

De gel geeft mijn brows een waterig bruin kleurtje mee, dat eigenlijk heel goed bij mijn wenkbrauwen past. Normaal heb ik liever een transparante gel maar omdat de kleur in dit geval vrij goed matcht in dit geval heb ik er niet zoveel op tegen. Wat me behoorlijk verbaasde aan deze gel is dat het mijn brows binnen no time muurvast zette en dat de haartjes gedurende de dag geen kant meer op gingen. Top!

Op de foto hieronder heb ik het Etos wenkbrauwpotlood (003), een héél klein beetje van de donkerste poeder uit het kitje en de gel gebruikt.

Nog even de prijzen van al deze fijne budgetproducten op een rijtje:

Essence fast cuticle remover € 1,79
Essence 2in1 cuticle remover gel € 1,79
Etos Natural Eyebrow Kit 001 € 5,99
Etos Eyebrow Pencil € 1,79
Etos Stay perfect lash & brow € 3,99

Mocht je de Etos wenkbrauwproducten graag willen proberen is dat nu dé tijd, want nog tot en met 15 april geldt 25% korting op alle Etos make-up!

 Q: Wat zijn volgens jou echt aanraders wat betreft budgetproducten die je de afgelopen tijd hebt ontdekt?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

21 reacties op “Nieuw ontdekte budget aanraders van Essence en Etos!”

Die 2 producten van Essence ga ik zo snel mogelijk halen, ik heb er meerde goede reviews over gelezen en mijn nagelriemen zijn echt vreselijk; droog, velletjes, hard. Dit is me laatste redding! haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.