Categorieën
Beauty

My beauty confessions

Als je je 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar met beauty bezighoudt gaat eigenlijk iedereen er vanuit dat je alles keurig op orde hebt en alles netjes volgens de regels doet. Je scrubt je gezichtshuidje één keer in de week, geeft je kwasten om de zoveel tijd een bad, doet áltijd een laagje een basecoat onder je nagellak en natuurlijk haal je al-tijd je make-up van je gezicht voor je in bed ploft. Sorry, maar ik moet al die mensen toch een béétje uit de droom helpen, want ik maak mezelf bijna dagelijks schuldig aan een aantal behoorlijk serieuze beautycrimes…..

Basecoat, please
Er was een tijdje dat ik heel lief was voor mijn nagels, ze lekker met rust liet (behalve voor het swatchen) en er niet iedere dag een ander kleurtje op smeerde. Nu heb ik juist een periode dat ik ze het liefst ieder uur met een ander lakje besmeer en of dat nog niet erg genoeg is doe ik dat ook zonder blikken of blozen zonder basecoat. Ik weet niet wat het is maar ik ben gewoon niet zo heel dol op basecoat, op één of andere manier gaat het lakken bij mij daarna altijd een stuk minder mooi en ja, ook duurt het me te lang.

Skip the scrub
Ik dacht eigenlijk dat ik iemand ben die alles behalve lui is ingesteld, maar op sommige vlakken ben ik toch wel echt een beetje laks. Mijn geliefde Coco Vanilla Fluffy Sorbet Scrub van The Beauty Bakery is inmiddels al een hele tijd op en aangezien ik nog geen nieuwe of überhaupt een andere lichaamsscrub heb scrub ik dus maar gewoon niet. Lazy pig.

Maskerangst
Nou een maskertje nemen doe ik dus heel weinig, naja laat ik gewoon zeggen nooit. Het is bij mij een beetje het ding dat ik het idee heb dat mijn huid juist beter gedijd zonder maskertjes, scrubs en allerlei smeerseltjes. Misschien zit dit vooral tussen m’n oren, maar omdat ik toch vrij veel waarde aan een mooi glad huidje zonder pukkels hecht liggen de maskers vrijwel onaangeroerd in de badkamer.

Kwasten wassen
Eén van de weinige goede voornemens die ik aan het begin van dit jaar had was dat ik mijn kwasten eens beter zou gaan onderhouden maar je raadt het al: anno mei is daar nog bar weinig van terechtgekomen. Maarr ik ga mijn leven beteren want as we speak pak ik ze uit mijn everydaybakje en gooi ik ze in een lekker Zwitsalbadje!

Droog scheren
De afgelopen week heb ik maar weer eens dubbel en dwars geleerd dat ik dit NOOIT meer doe! Vlak voordat je weg moet nog even snel een scheermesje over je onderbenen roetsjen omdat het niet helemaal 100% glad was, ja dan moet je daarna op de blaren zitten. Ik dacht dat een beetje water op het mesje wel zou volstaan, maar nog geen 10 minuten later zagen mijn benen eruit alsof ze zwaar verband waren en brandden als de *@(*(($)#)#. Toch was het jeuken dat een dag later begon misschien nog wel erger, want zie daar maar eens vanaf te blijven!

Smeer nou!
Hoe simpel is het: ’s morgens en ’s avonds even een laagje crème op je gezicht smeren en klaar ben je, maar ik doe het gewoon 9 van de 10 keer niet. Ik denk dat de onderliggende gedachte is dat ik denk dat mijn huid er alleen maar vetter op wordt, dat ik er onzuiverheden door krijg en het daarom niet doe, maar evengoed zou ik het beter wel moeten doen….. Eigenwijs, ik?

Prime is (not) fine
Een laagje oogschaduwbasis op mijn ogen doe ik natuurlijk wel want anders zit m’n oogschaduw binnen een half uur op m’n knieeën, maar m’n gezicht primen voor ik foundation of BB cream op doe heb ik serieus nog nooit gedaan. Stiekem vind ik dit gewoon een beetje onzin en vind ik die glibberige laag op mijn huid ook helemaal niet lekker aanvoelen, brrr..

Poor feet
Eigenlijk zijn mijn voeten heel slecht af met mij. Gelukkig voor ze smeer ik ze de laatste maanden wel iedere ochtend en avond trouw in met een lekker crèmetje en geef ik mijn teentjes een mooi kleurtje, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. Superonaardig van mij, want mijn voetjes zouden wel wat meer aandacht verdienen. Dusss, ook op dit vlak ga ik mijn leven beteren en daar gaan de nieuwe spulletjes van Hansaplast mij bij helpen!

Nagelhorror
Het laatste half jaar word ik letterlijk op mijn vingers getikt als ik weer eens aan m’n nagels zit te plukken en da’s maar goed ook, want ik maak er soms echt een slagveld van. Vooral van die loslatende stukjes nagel zijn favoriet, héérlijk om die los te pulken. Natúúrlijk heb ik bij het zien van die gehavende nagels naderhand alweer spijt als haren op mijn hoofd. Jup, eigen schuld dikke bult.

Hup, eraf die handel!
O, ik weet echt wel dat je ogen heel gevoelig zijn en dat je je oog make-up er een beetje voorzichtig en met beleid af moet halen, maar als de klok op 12 uur staat en ik mijn ogen alleen met behulp van mijn vingers nog enigszins open kan houden weet ik niet hoe snel ik alles van mijn gezicht moet vegen. Op zo’n moment heb ik ook altijd enorrume spijt van de waterproof mascara en het pikzwarte oogpotlood dat bijna met geen mogelijkheid meer van je ogen af te rossen is.

Q: Durf jij een paar van je beauty confessions met ons te delen?

22 reacties op “My beauty confessions”

Kwasten wassen. (a) Eigenlijk moet ik ’t ook weer doen maar ik stel het telkens weer uit. Niet goed.
En topcoat sla ik ook altijd over. En scrubs & maskers. Toevallig vandaag weer ’n keer gedaan. Doe het echt maar 1 keer in het halfjaar haha 😛

ik scheer ook wel es droog, maar dan smeer ik het daarna in met bodybutter, dan heb ik totaal geen last van jeuk of branderigheid

Haha, leuk artikel!
Ik maak me ook vaak schuldig aan het droog scheren, heb er achterna altijd zo’n spijt van :p

Mijn voornemen was om ook mijn kwasten iedere week te wassen (helaas!) Maar ik reinig wel 2x/dag mijn gezicht. Dat is toch al iets! :p

I plead guilty on all charges 🙁
Echt zo erg. Je wéét best dat je sommige dingen echt moet doen (kwasten wassen) en anderen ab-so-luut niet (basecoat skippen). Maar veranderen? Nee, dat zit er niet echt in. Maar ja, nu weet ik in ieder geval dat ik niet de enige ben 😉

Ik zou mijn kwasten vaker kunnen wassen en eelt weg halen op mijn hielen, maar verder maak ik me nergens ‘schuldig’ aan eigenlijk. Vooral basecoat opdoen sla ik nooit over, gele nagels vind ik zo vies. En ik draag niet altijd nagellak omdat mijn nagels dan zo slecht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.