Categorieën
Beauty Make-up

Vernieuwde Miss Sporty So Matte Perfect Stay foundation

De laatste tijd is alles en iedereen helemaal into BB Cream en zouden we de ouderwetse foundation bijna helemaal vergeten. Mijn beautyoog blijft ongemerkt toch altijd uitkijken naar een goede, betaalbare en geschikte foundation, volgens mij is en blijft dat een zoektocht die nooit stopt. Hoewel ik m’n gezicht liever niet teveel dichtplamuur zijn er dagen dat je die zakken onder je ogen en die berg op je kin even weg wil werken en biedt een laagje van dit bruine goedje een uitkomst. In het schap van Miss Sporty bij DA liep ik tegen de vernieuwde So Matte Perfect Stay foundation aan en was ik heel benieuwd: zou het wat zijn?

Ik hoor een aantal van jullie denken: de So Matte Perfect Stay foundation, had Miss Sporty die al niet? Jazeker, alleen heeft deze zowel aan de binnen- als buitenkant een flinke make-over gehad en is helemaal 2012 proof gemaakt. De So Matte Perfect Stay is een olievrije en lichte foundation die belooft je gezicht de hele dag (tot zeker 14 uur) een mooie matte en egale look te geven, maar tegelijkertijd ook zorgt dat je huid wel kan blijven ademen en niet verstopt raakt. Nieuw is dat de foundation nu ook is voorzien van vitamine A, C en E en anti-oxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

De foundation is verkrijgbaar in vier verschillende tinten: 001 Ivory, 002 Light, 003 Medium en 004 Dark waarvan ik -uiteraard- de lichtste variant heb. Wat ik direct al een goede verbetering vind is dat de tube plaats heeft gemaakt voor een pompflacon (27,3 ml), wat natuurlijk veel handiger en hygiënischer is. Voor de liefhebbers heb ik op de foto hieronder ook even alle ingrediënten van deze foundation op de foto gezet.

Het blijft toch altijd stiekem wel een beetje spannend als je voor het eerst wat van de foundation op je hand pompt en checkt of de kleur een beetje in de buurt van je huid komt. In het geval van deze 001 Ivory viel de kleur lichter uit dan ik had gedacht en dat is echt een unicum, want over het algemeen genomen is het eerste wat ik denk vaak: jup, too dark again….. Anyway, so far, so good!

De foundation valt nu dus eens een keer niet veel te (donker)bruin maar meer grijsachtig uit en lijkt goede match te zijn met de tint van mijn huid. Grappig is dat je op de ‘voor’ en ‘na’ foto eigenlijk helemaal niet zoveel verschil ziet, maar hey da’s juist goed nieuws! De foundation zorgt dat mijn huid net wat egaler oogt, maar ligt er zeker niet zo lelijk maskerachtig bovenop voelt ook nog eens ontzettend licht en luchtig aan. Kijk, van dit soort fijne budget ontdekkingen word ik nou vrolijk!

De vernieuwde Miss Sporty So Matte Perfect Stay foundation is voor € 4,99 verkrijgbaar bij onder andere DA en Etos.

Q: En, zou de vernieuwde Miss Sporty So Matte Perfect Stay foundation wat voor jou zijn, denk je?

31 reacties op “Vernieuwde Miss Sporty So Matte Perfect Stay foundation”

Oh wauw, die past goed bij je huid! Hij zorgt inderdaad voor een mooi egaal effect zonder dat het maskerachtig wordt, Hij ziet en klinkt heel prettig + lekker budgetproof, haha altijd fijn meegenomen toch? 😀

Ik dacht hey: misschien een fijnere en goedkopere foundation dan die wat ik nu heb? Ik heb nu die 14uur foundation van new york color die kost ook 5euro. Misschien leuk om af te wisselen? Maar Sjanty, welke vind jij fijner? Je hebt ze alle 2 gereviewd 🙂

Ik heb je site pas 2 dagen ontdekt en het ziet er goed uit! Ik heb 1 puntje bij je foundation/bb cream reviews laat je geen fullface foto zien, heb je hier een specifieke reden voor?

Ik zie nu namelijk niet echt verschil.

Ik heb van mezelf een bijna lijkbleke huid. Heb je die zelf ook of heb je toch een wat donkere huid, want op de foto ziet de foundation er echt heel licht uit?
Verder heb je een hele leuke website.

heey leuke review, ik heb laatst een lipstick gekocht van miss sporty en ben er erg blij mee hoewel het heel goedkoop is. Ik ben al een tijd op zoek naar een nieuwe budget foundation, maar heb ook erg last van acne. Is deze foundation olievrij en zal het mijn acne niet verergeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.